Novice

< nazaj

Zmaga romunskih prvoligašev FC Ceahlaul nad ekipo SPINS

Datum: 10.7.2013
Ljubljana, stadion Kodeljevo, 11. 7. 2013
 
SPINS : FC Ceahlaul - 0:2 (0:1)
 
Začetna enajsterica SPINS (1. polčas): Brljak, Anđelković, Romih, Panikvar, Korun, Salkič, Škerjanc, Zeljković, Selimović, Vrhunc, Bordon
 
Rezervna klop SPINS (2. polčas): Andrić, Janežič, Smiljanić, Gerić, Osmanaj, Stojnić

Ekipa SPINS je na četrti prijateljski tekmi, ki so jo odigrali na "domačem" igrišču na Kodeljevem doživela poraz z 0:2, a ta še zdaleč ni realni pokazatelj stanja na igrišču. Ekipi sta bili namreč zelo izenačeni. Lahko celo trdimo, da so večji del tekme pobudo na igrišču imeli nogometaši SPINS-a, a tokrat na žalost brez športne sreče, ki je na takšnih tekmah še kako pomemebna.

V prvem polčasu se je z nekaj lepimi prodori izkazal mladi Luka Vrhunc, ki je tudi zapravil lepo priložnost v 35 minuti. Gostje so v prvem polčasu vratarja Brljaka ogrozili najprej z natančnim strelom v prečko vrat in še nekaj samostojnimi prodori. Ob zaključku prvega dela so romunski nogometaši kaznovali rahlo utrujeno obrambo SPINS-a in s strelom z roba vratarjevega prostora postavili izid polčasa 0:1.

Drugi polčas so bolje začeli gostje, ki so že v 55 minuti kaznovali zopet ne dovolj previdno  obrambo in dosegli drugi zadetek, za vodstvo 0:2. Selektor Raković je nato posegel po menjavah, kar je prineslo veliko svežine v igro domače ekipe. Naj omenimo dve lepi priložnosti Osmanaja, pa prečko Zeljkovića in še en samostojni prodor Vrhunca. Z dobro igro so se v drugem polčasu izkazali tudi mladi Luka Janežič, Dejan Gerić in Osmanaj Liridon. Kot smo že omenili je domačim nogometašem tokrat zmanjkalo športne sreče za zadetek. Želimo si, da bodo takšno igro pokazali tudi na zadnjih dveh prijateljskih tekmah in si tako zagotovili mesto v kakšnemu od nogometnih klubov, ki išče dobre nogometaše.

Priprave v okviru projekta, namenjenega nogometašem brez pogodb, se bodo zaključile v petek, 19. 7. 2013, do tedaj pa bo ekipa SPINS odigrala še dve zanimivi prijateljski srečanji, in sicer:

-       v soboto, 13. 7. 2013, proti FC Baku (Azerbajdžan) v Beljaku (Villach) ter
-       v sredo, 17. 7. 2013, proti SAK Celovec/Klagenfurt v Celovcu na stadionu Sportpark Welzenegg.

Vabljeni k ogledu!

Tukaj si lahko ogledate najzanimivejše utrinke tekme z izjavami igralcev (Youtube video).

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji