Novice

< nazaj

Selekcija SPINS zasenčila ukrajinskega prvoligaša

Datum: 6.7.2012

Selekcija SPINS ne pozna počitka, po torkovi tekmi in treningih v sredo ter četrtek, se je v petek ponovno odpravila čez našo južno mejo in odigrala srečanje proti novemu ukrajinskemu “premierligašu”, ki ima željo že v prihodnji sezoni igrati v Evropi.

Tokrat se je na pot odpravilo 16 nogometašev brez pogodb, z željo, da pridobijo v svoje noge čim več igralnih minut. V devetdesetih minutah je zaigralo kar 25 igralcev FC Matalurh Zaporizhya, od tega tri okrepitve iz FC Shakhtar Donetsk in kar pet brazilskih nogometašev, ki so na preizkušnji, a selekcija SPINS je bila kljub temu večino tekme boljši nasprotnik. Že samo dejstvo, da so si v prvem polčasu nogometaši brez pogodb pripravili štiri priložnosti, nogometaši FC Matalurh Zaporizhya, ki so igrali z najmočnejšo postavo, pa prav nobene, pove vse.

Selekcija SPINS je povedla v 25. minuti z izjemno močnim in natančnim strelom Grabusa iz razdalje. Če bi preverjanje zadetkov s kamero že veljalo, bi kaj kmalu ekipa SPINS, po strelu Žinka z glavo, vodila z dve proti nič, tako pa je, kljub evidentnemu zadetku, sodnik le odmahnil z roko. V nasprotnem napadu pa je sledila nova sporna odločitev sodnika, ko naj bi Kapič igral z roko v svojem šesnajstmetrskem prostoru. Varovanci nekdanjega selektorja mlade ukrajinske reprezentance so izkoristili darilo hrvaškega sodnika in izenačili iz najstrožje kazni. To je bil tudi edini strel v okvir vrat, vratarja Božjaka, v prvem polčasu, ki je tako na svoji peti tekmi šele prvič klonil.

Odlično kombiniranje Rakoviča, Žinka in Mujakovića skozi celotno srečanje je privedlo do kopico priložnosti. Tako so strel Rakovića ukrajinci izbili iz golove črte, medtem ko je strel Rujovića zletel tik ob desni vratnici. V drugem polčasu je FC Matalurh Zaporizhya na igrišče prišel s povsem novo postavo in že prva prekinitev je prinesla končni rezultat.

Selekcija SPINS je pod taktirko Suada Beširevića tudi po prejetem zadetku še naprej igrala kombinatorno, disciplinirano in borbeno, zato ni presenetljivo, da so takoj po srečanju stekli pogovori za tri slovenske nogometaše brez pogodb in sicer s predstavniki FC Sevastopol, FC Matalurh Zaporizhya in predstavniki ruskega premier ligaša FC Sibir Novosibirsk.

Želimo si, da bodo pogovori prinesli pozitiven rezultat za katerega od nogometašev iz Slovenije. Tokratni ukrajinski gostitelji so nogometaše brez pogodb po tekmi pogostili z večerjo v njihovem hotelu.

Naslednjo tekmo bo ekipa SPINS odigrala proti Beli Krajini, in sicer v nedeljo ob 18.00 uri v Mengšu.

Virje, 6.7.2012

FC METALURH ZAPORIZHYA : SPINS   2:1 (1:1)

Postava SPINS: Božjak; Grabus,Lazić, Kapić, Lunder; Žinko, Stojanović, Mujaković, Rujović; Raković, Smukavec

Igrali so še: Bečiri, Cvijanović, Kravanja, Kovjenič in Tomič.

Strelec za SPINS: Grabus (25’)

 

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji