Novice

< nazaj

Remi selekcije SPINS proti FC Sevastopol

Datum: 3.7.2012

Prvo letošnje mednarodno srečanje je, v sklopu priprav nogometašev brez pogodb, selekcija SPINS odigrala proti nesojenemu ukrajinskemu premierligašu FC Sevastopol. Le ta je namreč na zadnji tekmi preteklega prvenstva izgubil tekmo za uvrstitev v ukrajinsko premier ligo proti FC Metalurh Zaporizhya, ki bo zanimivo ta petek, 6.7.2012 ob 18.00 uri, na Hrvaškem gostil selekcijo SPINS.

Ekipa SPINS je na tekmi proti FC Servastopol pokazala zelo veliko in bila več kot enakovreden nasprotnik agilni ekipi ukrajinskega drugoligaša. SPINS je povedel po lepi samostojni akciji Ermina Rakovića in podaji Luki Žinku, ki je s plasiranim udarcem matiral nemočnega ukrajinskega čuvaja mreže. Po številnih domislenih akcijah slovenskih nogometašev, je nepisano pravilo, kdor ne da dobi, obveljalo tudi tokrat, in ukrajinci so pred koncem prvega polčasa povedli z dve proti ena.

Tempo igre, kljub številnim menjavam na obeh straneh, v drugem polčasu ni padel. V vratih SPINS je blestel vratar Božjak, v napadu pa se je, po nekaj obetavnih akcijah, sreča končno obrnila na stran slovencev. Po prekršku nad Stojanovićem v šestnajstmetrskem prostoru je izenačil Amel Mujaković. Priložnosti je bilo do konca tekme še kar nekaj, vendar sta vratarja svoje delo opravila brezhibno. Za Domena Božjaka, ki je branil v drugem polčasu, je bila to že četrta tekma zapored, na kateri je ostal nepremagan.

Kot zanimivost lahko povemo še to, da je bil v zadnjih dneh FC Sevastopol boljši od poljskega prvaka FC Slask ter ekip NK Osjek, FC Sibir ter FC Metalurh Zaporizhya. 

Sv. Martin (Hrvaška), 3.7.2012; 18.00

FC SEVASTOPOL : SPINS 2:2 (2:1)

Ekipa SPINS: Botonjić, Grabus, Lazić, Kapić, Kovjenić; Anđelković, Žinko, Ogrič; Raković, Rujović, Smiljanić.

Igrali so še: Božjak, Kravanja, Cvijanović, Tomić, Smukavec, Stojanović, Mujaković

Strelci za SPINS: Žinko (20'), Mujaković (70'; 11m)

Zadetki s tekme!

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji