Novice

< nazaj

Remi selekcije SPINS proti FC Sevastopol

Datum: 3.7.2012

Prvo letošnje mednarodno srečanje je, v sklopu priprav nogometašev brez pogodb, selekcija SPINS odigrala proti nesojenemu ukrajinskemu premierligašu FC Sevastopol. Le ta je namreč na zadnji tekmi preteklega prvenstva izgubil tekmo za uvrstitev v ukrajinsko premier ligo proti FC Metalurh Zaporizhya, ki bo zanimivo ta petek, 6.7.2012 ob 18.00 uri, na Hrvaškem gostil selekcijo SPINS.

Ekipa SPINS je na tekmi proti FC Servastopol pokazala zelo veliko in bila več kot enakovreden nasprotnik agilni ekipi ukrajinskega drugoligaša. SPINS je povedel po lepi samostojni akciji Ermina Rakovića in podaji Luki Žinku, ki je s plasiranim udarcem matiral nemočnega ukrajinskega čuvaja mreže. Po številnih domislenih akcijah slovenskih nogometašev, je nepisano pravilo, kdor ne da dobi, obveljalo tudi tokrat, in ukrajinci so pred koncem prvega polčasa povedli z dve proti ena.

Tempo igre, kljub številnim menjavam na obeh straneh, v drugem polčasu ni padel. V vratih SPINS je blestel vratar Božjak, v napadu pa se je, po nekaj obetavnih akcijah, sreča končno obrnila na stran slovencev. Po prekršku nad Stojanovićem v šestnajstmetrskem prostoru je izenačil Amel Mujaković. Priložnosti je bilo do konca tekme še kar nekaj, vendar sta vratarja svoje delo opravila brezhibno. Za Domena Božjaka, ki je branil v drugem polčasu, je bila to že četrta tekma zapored, na kateri je ostal nepremagan.

Kot zanimivost lahko povemo še to, da je bil v zadnjih dneh FC Sevastopol boljši od poljskega prvaka FC Slask ter ekip NK Osjek, FC Sibir ter FC Metalurh Zaporizhya. 

Sv. Martin (Hrvaška), 3.7.2012; 18.00

FC SEVASTOPOL : SPINS 2:2 (2:1)

Ekipa SPINS: Botonjić, Grabus, Lazić, Kapić, Kovjenić; Anđelković, Žinko, Ogrič; Raković, Rujović, Smiljanić.

Igrali so še: Božjak, Kravanja, Cvijanović, Tomić, Smukavec, Stojanović, Mujaković

Strelci za SPINS: Žinko (20'), Mujaković (70'; 11m)

Zadetki s tekme!

Ostale novice

 • 'Raising our game': strokovni forum na temo ženskega nogometa
  27.7.2022

  'Raising our game': strokovni forum na temo ženskega nogometa

  V Londonu je potekal dvodnevni forum ‘Raising our game’, ki ga je organiziralo Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO, udeležila pa se ga je tudi bivša reprezentantka in članica upravnega odbora SPINS, Tjaša Tibaut.

 • Sindikat SPINS pomagal mlademu nogometašu iz Senegala
  14.7.2022

  Sindikat SPINS pomagal mlademu nogometašu iz Senegala

  Pred dnevi se je na sindikat SPINS po nasvet zetekel mladi enaindvajsetletni nogometaš iz Senegala, Bakary Keita. Vodstvo sindikata ga je nemudoma podprlo in se dogovorilo s trenerjem ND Ilirija, Goranom Stankovićem, da ta obišče četrtkov trening.

 • Stavka kanadskih nogometašev
  6.6.2022

  Stavka kanadskih nogometašev

  Pripravljalna tekma med nogometnima ekipama Kanade in Paname sinoči ni bila odigrana zaradi stavke kanadskih nogometašev.

 • Umrl je Goran Sanković
  5.6.2022

  Umrl je Goran Sanković

  Z veliko žalostjo sporočamo, da je umrl celjski nogometaš in nekdanji slovenski reprezentant Goran Sanković.

 • Predsednik FIFA gost skupščine španskega sindikata AFE
  1.6.2022

  Predsednik FIFA gost skupščine španskega sindikata AFE

  Španski sindikat profesionalnih nogometašev AFE organiziral redno letno skupščino, na kateri je sodelovalo več kot 400 članov. Vabilu na srečanje se je odzval poseben gost, predsednik FIFA Gianni Infantino.

Sorodne novice

Sponzorji