Novice

< nazaj

Prvo ime turnirja FIFPro 2012 je ERMIN RAKOVIĆ.

Datum: 23.7.2012

Da se nogometaši ločijo samo na dobre in slabe, in ne mlade in nekoliko starejše, je v preteklem vikendu na najboljši možen način dokazal Ermin Raković. 


Najboljši igralec leta 2006 v Sloveniji po izboru nogometašev in nekdanji slovenski reprezentant ter eden najbolj učinkovitih napadalcev v zgodovini slovenskega nogometa je postal po mnenju oglednikov klubov in prijavljenih agentov najkoristnejši nogometaš FIFPro Tournament 2012.

Da izbor ni bil narejen kar tako, pričajo imena klubov, katerih predstavniki so oddali svoj glas. Predstavnikov klubov in agentov je bilo na turnirju prijavljenih preko štiredeset, a jih je bilo na samem prizorišču bistveno več, saj je častna tribuna, namenjena le oglednikom bila povsem polna. Tako so nogometaše brez pogodb med drugimi gledali tudi ogledniki klubov Manchester City, Celtic, Olympique Marseille, FC Twente, NEC, ADO Den Haag, Wigan Athletic, FC Sochaux, Fortuna Dusseldorf ...

Raković se je okitil še z enim nazivom, s tremi zadetki na prav toliko tekmah je namreč postal najboljši strelec turnirja. Njegovi zadetki so bili plod lepih akcij celotnega moštva, ki je z igro navdušilo, in pohvale na račun slovenske ekipe so deževale od vsepovsod. Na zaključku je bilo prav lepo videti trenerja Suada Beširevića, ki je bil deležen pozornosti trenerja španske in portugalske selekcije.

Raković pa ni bil edini, ki je v loži za agente požel zanimanje. Mladi vratar Božjak je bil tarča turških, nemških in nizozemskih beležk in verjamemo, da bo Domen v kratkem našel novega delodajalca.

Poleg vratarja in napadalca, pa je bil med veznimi igralci najbolj zaželen Enes Rujović, katerega si je pred odhodom na turnir močno v svoje vrste želel športni direktor Krke, Sašo Udovič. Popularni "Rujke" čaka na klic belgijskega prvoligaša.

Bekim Kapić je postal zanimiv turškim in belgijskim oglednikom, saj je z odločnostjo in niti enim izgubljenim dvobojem požel veliko mero spoštovanje tudi med ostalimi kolegi iz preostalih petih držav, ki so sodelovale na turnirju.

Naj omenimo še to, da smo na odhodu na letališče v medijih opazili slike selekcije SPINS in pohvale na račun igre in nogometašev. Očitno je res tako, da so slovenski nogometaši bolj cenjeni v tujini, kot pri nas.

Nogometaše brez pogodb do srede, ko se bo projekt zaključil, v Cenrtu Harmonija v Mengšu, čakata še dva treninga.

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji