Novice

< nazaj

Ekipa SPINS je na nizozemskem pustila dober vtis

Datum: 23.7.2012

Osvojeno tretje mesto na mednarodnem nogometnem turniju FIFPro Tournament 2012, brez prejetega zadetka (poraza) in kopica ponudb ter zanimanja za slovenske nogometaše, je izkupiček, ki smo si ga lahko le želeli.

Dvodnevni mednarodni nogometni turnir, za nogometaše brez pogodbe, kjer je nastopalo šest ekip (Danska, Francija, Španija, Portugalska, Nizozemska, Slovenija), je potekal v bližini nizozemskega, univerzitetnega mesta, Leiden (Rijnsburg).

Turnir je postregel s kopico dobrih nogometnih predstav. Slovenska ekipa, ki sta jo v prvem skupinskem delu, čakali tekmi z ekipama portugalskega (SJPF) in nizozemskega sindikata (VVCS), je v prvi tekmi po zaslugi Ermina Rokovića, ki je dosegel dva zadetka, prepričljivo ugnala portugalske kolege.

V drugi tekmi, je slovenska ekipa igrala proti kasnejšim zmagovalcem turnija, nizozemcem, a se je tekma kljub atraktivni in napadalni igri obeh ekip, končala brez doseženih zadetkov.

Po sistemu ligaškega tekmovanja, je bil ekipa SPINS-a uvrščena na drugo mesto v svoji skupini, kljub dejstvu, da ni prejela zadetka in posledično doživela poraza. V nedeljo jo je tako čakala drugo uvrščena ekipa skupine B, Francija, s katero so se pomerili za skupno tretje mesto na turnirju. S hitro, povezano in kombinatorno igro so nadigrali francoske kolege (UNPF) in tako osvojili zasluženo tretje mesto.

Ermin Rakovič je bil z doseženimi tremi zadetki najboljši strelec turnirja in hkrati, po izboru prijavljenih predstavnikov klubov in agentov, razglašen za najboljšega igralca na turnirju (MVP).

Turnirja se je poleg številni gledalcev, udeležilo tudi preko štirideset predstavnikov nogometnih klubov in agentov, iz več kot trinajstih držav, ki so z velikim zanimanjem spremljali naše fante. Prisotni so bili predstavniki največjih in celo najbogatejših evropskih klubov, kot so Manchester City, Celtic, Olympique Marseille in mnogi drugi.

Podrobnejše informacije o posameznih tekmah selekcije SPINS na turnirju FIFPro Tournament 2012, pa najdete na facebook strani SPINS.

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji