Novice

< nazaj

Priprave za nogometaše brez pogodb 2013

Datum: 29.5.2013
Dvomesečne priprave za nogometaše brez pogodb, ki jih bo s svojim pomočnikom vodil dobitnik nagrade za najboljšega nogometaša leta SPINS XI 2006 Ermin Raković, se bodo začele v sredo 12. 6. 2013 ob 10:00 uri na igrišču ND Slovan na Kodeljevem v Ljubljani. Obsegale bodo 25 treningov in 6 prijateljskih tekem, z domačimi in tujimi moštvi. Med drugimi so predvidene tekme tudi s hrvaškim prvoligašem HNK Rijeka (HRV), z NK Olimpija Ljubljana in novopečenim slovenskim prvoligašem NK Zavrč.
 
Pri Sindikatu profesionalnih igralcev nogometa Slovenije smo že začeli z zbiranjem prijav za nogometaše brez pogodb, zato prosimo vse tiste nogometaše, ki bi se želeli udeležiti dvomesečnih priprav, naj svojo prijavo v čim krajšem času pošljejo na e-naslov: saraja.sribar@spins.si.
 
Tudi letos bodo priprave svoj vrhunec dosegle na mednarodnem turnirju FIFPRo Tournament Central Europe 2013, organiziranem pod okriljem svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPro, v letošnjem letu pa tudi v sodelovanju z Združenjem evropskih nogometnih zvez UEFA. Slednja bo namreč za zanimiva srečanja brezplačno odstopila svoja igrišča v Nyonu (Švica) med 5. in 7. julijem 2013.

 Na turnirju bo sodelovalo pet držav, in sicer poleg gostiteljev še Bolgarija, Grčija, Srbija in Slovenija.
 
Priprave in udeležba na mednarodnem turnirju so za člane SPINS brezplačne.
 
FIFPro mednarodne turnirje za igralce brez pogodb organizira že osem let, od leta 2005. Tokrat so se zaradi geografske razdeljenosti in večjega zanimanja za igralce sodelujočih držav v tako imenovanem centralnem delu Evrope odločili, da turnir organizirajo v Švici ter tako poleg petih držav, ki so na turnir vključene aktivno, privabijo še predstavnike klubov iz Avstrije, Italije, Hrvaške, Madžarske in drugih držav. V naslednjem letu se bo turnirju aktivno pridružila tudi ekipa iz Hrvaške. Turnirji so pomagali že mnogim nogometašem do novih pogodb – tudi številnim slovenskim igralcem, ki so si s pomočjo turnirja našli novega delodajalca. Med zadnje sodi tudi Rok Elsner, ki si je novega delodajalca našel na Poljskem.
 
Ob prisotnosti predstavnikov sodelujočih držav je razpored tekem na mednarodnem turnirju izžrebal svetovno znani nogometaš Florent Malouda (na fotografijah).


 
Urnik turnirja:

Sobota, 6. julij 2013
12:00 h Bolgarija Švica
13:00 h Grčija Srbija
14:00 h Bolgarija Slovenija
15:00 h Švica Grčija
16:00 h Srbija Slovenija

Nedelja, 7. julij 2013
12:00 h Bolgarija Grčija
13:00 h Švica Srbija
14:00 h Grčija Slovenija
15:00 h Bolgarija Srbija
16:00 h Slovenija Švica

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji