Novice

< nazaj

Kljub dobri igri prvi poraz ekipe SPINS

Datum: 27.6.2013
Slovenske Konjice,  četrtek 27. 6. 2013
 
NK Istra 1961 : SPINS - 2:0 (0:0)
 
Začetna enajsterica SPINS (1. polčas): Andrič, Grabus, Morec, Ćoralić, Travner, Jelečević, Korun, Zeljković, Škerjanc, Smiljanić, Bordon
 
Rezervni igralci SPINS (2. polčas): Brljak, Lazić, Ćoralić, Panikvar, Selimović, Suljević, Lovrečič, Poplatnik A., Poplatnik M., Romih, Zupančič
 
 
Drugo prijateljsko tekmo, tokrat s hrvaškim prvoligašem NK Istra 1961, so nogometaši ekipe SPINS odigrali v Slovenskih Konjicah, saj se Hrvatje trenutno pripravljajo v športnem centru na Rogli. Naj omenimo, da je tudi  za nogometaši  brez pogodb že štirinajst dni napornih treningov, a so kljub rahli utrujenosti igralci obeh ekip prikazali kvalitetno nogometno igro.
 
V prvem polčasu se je nekajkrat z lepimi obrambami izkazal vratar ekipe SPINS Andrič, ki je preprečil nevarne strele hrvaških napadalcev. Nogometaši Istre so imeli v nadaljevanju tri lepe priložnosti, ki pa jih niso uspeli izkoristiti. V 35. minuti je po lepi podaji Zeljkovića v sredino, priložnost za gol z glavo zapravil Korun.
 
Drugi polčas je na igrišče stopila prva ekipa hrvaških prvoligašev, ki je že na samem začetku vršila pritisk na obrambne igralce SPINS-a. V lepem prodoru je napadalca NK Istra nepravilno zaustavil vratar Brljak, sodnik pa se je brez oklevanja odločil za enajstmetrovko. Nasprotniki so izkoristili priložnost in dosegli prvi zadetek za vodstvo 1:0. Zadetek je spodbudil ekipo SPINS-a, ki je v nadaljevanju zaigrala bolj motivirano. Omembe vredni sta dve priložnosti Aleša Poplatnika, ki je po nekaj razgibanih napadih zapravil možnost zadetka. Istrijani so ob koncu tekme po prerivanju v šestnajstmeterskem prostoru uspeli potisniti žogo čez golovo črto in tako postavili končni izid tekme 2:0.
 
Ermin Raković, trener ekipe SPINS-a je bil kljub porazu svoje ekipe zadovoljen s prikazano igro in predvsem z borbenim pristopom vseh njegovih varovancev. ”Priložnosti v drugem polčasu dovolj zgovorno govorijo o kvaliteti naših igralcev in dobri igri, ki smo jo prikazali. Veselim se prihajajočih treningov in tekem,” je za konec dodal Raković.

Tukaj si lahko ogledate najzanimivejše utrinke tekme z izjavami igralcev (Youtube video).
 

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji