Novice

< nazaj

Kljub dobri igri prvi poraz ekipe SPINS

Datum: 27.6.2013
Slovenske Konjice,  četrtek 27. 6. 2013
 
NK Istra 1961 : SPINS - 2:0 (0:0)
 
Začetna enajsterica SPINS (1. polčas): Andrič, Grabus, Morec, Ćoralić, Travner, Jelečević, Korun, Zeljković, Škerjanc, Smiljanić, Bordon
 
Rezervni igralci SPINS (2. polčas): Brljak, Lazić, Ćoralić, Panikvar, Selimović, Suljević, Lovrečič, Poplatnik A., Poplatnik M., Romih, Zupančič
 
 
Drugo prijateljsko tekmo, tokrat s hrvaškim prvoligašem NK Istra 1961, so nogometaši ekipe SPINS odigrali v Slovenskih Konjicah, saj se Hrvatje trenutno pripravljajo v športnem centru na Rogli. Naj omenimo, da je tudi  za nogometaši  brez pogodb že štirinajst dni napornih treningov, a so kljub rahli utrujenosti igralci obeh ekip prikazali kvalitetno nogometno igro.
 
V prvem polčasu se je nekajkrat z lepimi obrambami izkazal vratar ekipe SPINS Andrič, ki je preprečil nevarne strele hrvaških napadalcev. Nogometaši Istre so imeli v nadaljevanju tri lepe priložnosti, ki pa jih niso uspeli izkoristiti. V 35. minuti je po lepi podaji Zeljkovića v sredino, priložnost za gol z glavo zapravil Korun.
 
Drugi polčas je na igrišče stopila prva ekipa hrvaških prvoligašev, ki je že na samem začetku vršila pritisk na obrambne igralce SPINS-a. V lepem prodoru je napadalca NK Istra nepravilno zaustavil vratar Brljak, sodnik pa se je brez oklevanja odločil za enajstmetrovko. Nasprotniki so izkoristili priložnost in dosegli prvi zadetek za vodstvo 1:0. Zadetek je spodbudil ekipo SPINS-a, ki je v nadaljevanju zaigrala bolj motivirano. Omembe vredni sta dve priložnosti Aleša Poplatnika, ki je po nekaj razgibanih napadih zapravil možnost zadetka. Istrijani so ob koncu tekme po prerivanju v šestnajstmeterskem prostoru uspeli potisniti žogo čez golovo črto in tako postavili končni izid tekme 2:0.
 
Ermin Raković, trener ekipe SPINS-a je bil kljub porazu svoje ekipe zadovoljen s prikazano igro in predvsem z borbenim pristopom vseh njegovih varovancev. ”Priložnosti v drugem polčasu dovolj zgovorno govorijo o kvaliteti naših igralcev in dobri igri, ki smo jo prikazali. Veselim se prihajajočih treningov in tekem,” je za konec dodal Raković.

Tukaj si lahko ogledate najzanimivejše utrinke tekme z izjavami igralcev (Youtube video).
 

Ostale novice

 • FIFPRO ustanovil ”Globalni svet nogometašev”
  16.1.2020

  FIFPRO ustanovil ”Globalni svet nogometašev”

  Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO, je na pobudo svojih članov ustanovilo tako imenovani “Globalni svet igralcev”, z željo in namenom okrepiti vlogo profesionalnih nogometašev pri (so)oblikovanju notranje politike nogometa, na mednaro

 • XII. skupščina SPINS
  3.12.2019

  XII. skupščina SPINS

  Na redni skupščini SPINS potrjen predlog standardne pogodbe za trenerje ter zavarovanje za člane za primer trajne nesposobnost za igranje nogometa.

 • Vabilo na skupščino sindikata SPINS
  22.11.2019

  Vabilo na skupščino sindikata SPINS

  V skladu s statutom SPINS je predsednik sindikata, Dejan Stefanović, sklical XII. skupščino sindikata, ki bo v ponedeljek 2. 12. 2019, v Ljubljani.

 • Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019
  12.11.2019

  Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019

  Sydney, glavno mesto avstralske zvezne države Novi južni Wales in največje ter najstarejše mesto Avstralije je tokrat gostilo generalno skupščino Svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPRO, katere sta udeležena tudi predstavnika Slovenije.

 • UGODNOST ZA ČLANE: popust pri nakupu opreme Technogym
  28.10.2019

  UGODNOST ZA ČLANE: popust pri nakupu opreme Technogym

  Sindikat SPINS je pred dnevi sklenil partnerstvo s podjetjem PROWELLNESS d.o.o., ki je generalni uvoznik za opremo Technogym v Sloveniji.

Sorodne novice

Sponzorji