Novice

< nazaj

Tudi v letošnji sezoni NK Maribor brez resnega tekmeca

Datum: 30.5.2014
Slovenski nogometaši so že šestič izpolnjevali anonimni vprašalnik o razmerah, ki vladajo pri prvoligaških klubih, in s katerim želi sindikat SPINS opozoriti na prednosti in slabosti pri vodenju posameznih klubov.

V anketi poskušamo zajeti čim večje število profesionalnih igralcev nogometa v Sloveniji. Upamo in verjamemo, da bo anketa klube spodbudila in nudila dodaten motiv za boljše delo, klubom z najslabšimi ocenami pa služila kot resno opozorilo na težave, saj se je v preteklosti že izkazalo, da so bili naši rdeči kartoni predhodnica stečaju in likvidaciji kluba.

Skupna povprečna ocena klubov, v katero so všteta vsa vprašanja in odgovori, se je v primerjavi s preteklim letom zopet znižala, in sicer s 6.39 na 5.54, kar nedvomno ni spodbude vreden podatek. Glede na izboljšavo športne infrastrukture v večini klubov ter vsakoletne prestope slovenskih nogometašev v tuje klube bi se stanje moralo vidno izboljšati, a žal pri nekaterih klubih še vedno ni opaznega in potrebnega napredka. Anonimno anketo za Lestvico druge vrste so nogometaši izpolnili ob zaključku sezone, tako da je stanje o katerem govori lestvica aktualno.


Podrobnejše informacije o glasovanju v sezoni 2013/2014 lahko najdete na tej povezavi, kjer je vključena tudi podrobnejša analiza rezultatov. V prihajajoči sezoni bomo sprotno vnašali vse morebitne spremembe, ki bi lahko vplivale na oceno kluba oziroma barvo kartona, na spletno stran sindikata SPINS pod rubriko Trenutna sezona – Trenutno stanje v klubu.

Ostale novice

 • FIFPRO ustanovil ”Globalni svet nogometašev”
  16.1.2020

  FIFPRO ustanovil ”Globalni svet nogometašev”

  Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO, je na pobudo svojih članov ustanovilo tako imenovani “Globalni svet igralcev”, z željo in namenom okrepiti vlogo profesionalnih nogometašev pri (so)oblikovanju notranje politike nogometa, na mednaro

 • XII. skupščina SPINS
  3.12.2019

  XII. skupščina SPINS

  Na redni skupščini SPINS potrjen predlog standardne pogodbe za trenerje ter zavarovanje za člane za primer trajne nesposobnost za igranje nogometa.

 • Vabilo na skupščino sindikata SPINS
  22.11.2019

  Vabilo na skupščino sindikata SPINS

  V skladu s statutom SPINS je predsednik sindikata, Dejan Stefanović, sklical XII. skupščino sindikata, ki bo v ponedeljek 2. 12. 2019, v Ljubljani.

 • Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019
  12.11.2019

  Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019

  Sydney, glavno mesto avstralske zvezne države Novi južni Wales in največje ter najstarejše mesto Avstralije je tokrat gostilo generalno skupščino Svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPRO, katere sta udeležena tudi predstavnika Slovenije.

 • UGODNOST ZA ČLANE: popust pri nakupu opreme Technogym
  28.10.2019

  UGODNOST ZA ČLANE: popust pri nakupu opreme Technogym

  Sindikat SPINS je pred dnevi sklenil partnerstvo s podjetjem PROWELLNESS d.o.o., ki je generalni uvoznik za opremo Technogym v Sloveniji.

Sorodne novice

 • Pokaži diskriminaciji in nasilju rdeči karton
  19.10.2016

  Pokaži diskriminaciji in nasilju rdeči karton

  V prihajajočem 14. krogu Prve lige Telekom, se bo v v okviru ene največjih družbenih akcij v športu, FARE Football People, tudi v Sloveniji zgodila že tradicionalna akcija, Pokaži diskriminaciji in nasilju rdeči karton.

 • ND Gorica izgubila vse tri spore
  30.7.2013

  ND Gorica izgubila vse tri spore

  Miha Mevlja, Miha Gregorič ter Dejan Žigon so se s pomočjo sindikata SPINS tudi uradno rešili iz krempljev ND Gorica ter se že lahko registrirajo za nove klube.

 • Maribor tudi v letošnji sezoni brez konkurence
  10.6.2013

  Maribor tudi v letošnji sezoni brez konkurence

  Slovenski nogometaši so že petič izpolnjevali anonimni vprašalnik o razmerah, ki vladajo pri prvoligaških klubih, in s katerim želi sindikat SPINS opozoriti na prednosti in slabosti pri vodenju posameznih klubov.

 • Deležniki v evropskem nogometu, skupaj proti nameščanju rezultatov nogometnih tekem
  28.3.2013

  Deležniki v evropskem nogometu, skupaj proti nameščanju rezultatov nogometnih tekem

  V sklopu Strateškega sveta za profesionalni nogomet (PFSC), so se v Bolgariji sestali vsi deležniki evropskega nogometa in enotno podprli dokument, ki govori o zaščiti integritete nogometa in preprečevanju nameščanja rezultatov nogometnih tekem.

 • Prva prava arbitraža v slovenskem športu
  18.3.2013

  Prva prava arbitraža v slovenskem športu

  Slovenski nogometaši, združeni pod okriljem SPINS-a, so, po skoraj desetih letih, končno dočakali neodvisno arbitražo, ki bo nepristansko odločala v sporih med nogometaši in klubi.

Sponzorji