Novice

< nazaj

ND Gorica izgubila vse tri spore

Datum: 30.7.2013
Komisija za pritožbe NZS je v vseh treh primerih zavrnila pritožbo ND Gorica ter potrdila izpodbijane odločbe Komisije za status in agente NZS. Ugotovila je, da so vsi igralci po nasvetu sindikata SPINS utemeljeno odstopili od pogodb ter ND Gorica naložila plačilo dolga in odškodnine po pogodb, kar seveda pomeni, da Gorica seveda ni upravičena tudi do zahtevanih absurdnih odškodnin v višini 400.000 EUR in več.

Naj povemo, da je bil Dejan Žigon s 15 zadetki drugi strelec lige v pretekli sezoni, Mevlja je bil član mlade reprezentance, Gregorič pa se je prelevil v iskanega branilca. Posledično so za novo sezono postali zanimivi tudi v novogoriški oziroma italijanski perspektivi, vendar pa jim klub ni hotel poravnati zaostalih obveznosti, niti ponuditi boljše, njihovi kakovosti primerne nove pogodbe, zato so se seveda igralci odločili poiskati druge. Miha Mevlja bo tako v naslednjem krogu že zaigral za nove delodajalca v švicarski prvi ligi, tudi ostala igralca pa naj bi kmalu podpisala donosni novi pogodbi.

Ponovno se je izkazalo, da je pravna služba sindikata SPINS, kot že mnogokrat poprej, pravilno napovedala in razlagala določbe pravilnikov NZS, ki so povzeti po načelih in pravilih FIFA. Od svoje ustanovitve naprej je zastopanje nogometašev s strani pravnikov SPINS skoraj 100 odstotno uspešno, zahvala pa gre predvsem dejstvu, da je bila strokovna služba SPINS pobudnik korenitih sprememb pravilnikov NZS leta 2005, nekateri klubi pa teh rešitev iz pravilnika še vedno ne poznajo, niti jih očitno ne priznavajo.
Komisiji NZS sta z izdanimi odločbami verjetno zadnjič odločali v sporu med nogometaši in klubi, saj naj bi se v prihajajočem mesecu končno imenovala arbitre v neodvisno arbitražo NZS, ki bo neposredno priznavala supremacijo pravil FIFA ter pravne prakse njene arbitraže ter s tem še povečala pravno zaščito nogometašev.

Ostale novice

 • SREČNO 2019
  3.1.2019

  SREČNO 2019

  Želimo vam srečno in uspešno leto 2019.

 • Konstitutivna seja arbitraže NZS
  20.12.2018

  Konstitutivna seja arbitraže NZS

  V ponedeljek so se na konstitutivni seji zbrali člani Arbitraže NZS, ki bo v prihodnje pristojna za reševanje sporov iz pogodbenega razmerja v nogometu.

 • Večno mesto Rim gosti generalno skupščino FIFPro 2018
  27.11.2018

  Večno mesto Rim gosti generalno skupščino FIFPro 2018

  Večno mesto, kot pravijo Rimu, bo v prihajajočih dneh gostil generalno skupščino Svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPro, katere sta udeležena tudi predstavnika Slovenije, predsednik SPINS Dejan Stefanović in Marko Levovnik.

 • Delovno srečanje vodstva NZS in SPINS
  23.10.2018

  Delovno srečanje vodstva NZS in SPINS

  Danes se je vodstvo Nogometne zveze Slovenije, predsednik Radenko Mijatović in eden izmed štirih podpredsednikov Franci Zavrl, udeležilo delovnega sestanka na sedežu sindikata SPINS, z namenom potrditve smernic sodelovanja v prihodnjih nekaj mesecih.

 • Giorgio Chiellini podpira kampanjo FIFPro ”Mind the Gap”
  18.10.2018

  Giorgio Chiellini podpira kampanjo FIFPro ”Mind the Gap”

  Branilec Juventusa in italijanske nogometne reprezentance Giorgio Chiellini podpira kampanjo "Mind the Gap".

Sorodne novice

 • Pravna pomoč nogometašem v vzhodni Evropi
  4.7.2018

  Pravna pomoč nogometašem v vzhodni Evropi

  Profesionalni nogometaši v vzhodni Evropi so v pričakovanju boljše zaščite statusnih pravic, zahvaljujoč novi direktivi Evropske unije, ki jim omogoča, da uveljavljajo pravice zaposlovanja običajnega delavca, namesto samozaposlenega posameznika.

 • FIFPro: odločitev v primeru Guerrero
  4.6.2018

  FIFPro: odločitev v primeru Guerrero

  FIFPro pozdravlja odločitev sodišča, ki je perujskemu nogometašu Paolu Guerreri omogočila igranje za svojo reprezentanco na bližajočem se svetovnem prvenstvu v Rusiji.

 • Rok Elsner preko sindikata SPINS izterjal zaostale obveznosti
  18.1.2017

  Rok Elsner preko sindikata SPINS izterjal zaostale obveznosti

  Izmed mnogih primerov v zadnjem obdobju izpostavljamo le enega, ko je SPINS pomagal pri izterjavi zaostalih pogodbenih obveznosti, ki jih je pri igranju na Kitajskem utrpel dolgoletni član sindikata Rok Elsner.

 • Nogometaši kot Plaku potrebujejo boljšo zaščito
  29.8.2016

  Nogometaši kot Plaku potrebujejo boljšo zaščito

  Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPro je v primeru Plaku pozdravilo odločitev športnega razsodišča v Lozani CAS.

 • CAS: arbitraže v športu morajo biti popolnoma neodvisne
  24.8.2016

  CAS: arbitraže v športu morajo biti popolnoma neodvisne

  Športno razsodišče CAS v Lozani je pred dobrim tednom razsodilo v prid ruskemu sindikatu profesionalnih nogometašev in trenerjev PSFT, ki se je nanj obrnilo zaradi sestave arbitraže v nogometu in (ne)odvisnosti njenih članov.

Sponzorji