Novice

< nazaj

ND Gorica izgubila vse tri spore

Datum: 30.7.2013
Komisija za pritožbe NZS je v vseh treh primerih zavrnila pritožbo ND Gorica ter potrdila izpodbijane odločbe Komisije za status in agente NZS. Ugotovila je, da so vsi igralci po nasvetu sindikata SPINS utemeljeno odstopili od pogodb ter ND Gorica naložila plačilo dolga in odškodnine po pogodb, kar seveda pomeni, da Gorica seveda ni upravičena tudi do zahtevanih absurdnih odškodnin v višini 400.000 EUR in več.

Naj povemo, da je bil Dejan Žigon s 15 zadetki drugi strelec lige v pretekli sezoni, Mevlja je bil član mlade reprezentance, Gregorič pa se je prelevil v iskanega branilca. Posledično so za novo sezono postali zanimivi tudi v novogoriški oziroma italijanski perspektivi, vendar pa jim klub ni hotel poravnati zaostalih obveznosti, niti ponuditi boljše, njihovi kakovosti primerne nove pogodbe, zato so se seveda igralci odločili poiskati druge. Miha Mevlja bo tako v naslednjem krogu že zaigral za nove delodajalca v švicarski prvi ligi, tudi ostala igralca pa naj bi kmalu podpisala donosni novi pogodbi.

Ponovno se je izkazalo, da je pravna služba sindikata SPINS, kot že mnogokrat poprej, pravilno napovedala in razlagala določbe pravilnikov NZS, ki so povzeti po načelih in pravilih FIFA. Od svoje ustanovitve naprej je zastopanje nogometašev s strani pravnikov SPINS skoraj 100 odstotno uspešno, zahvala pa gre predvsem dejstvu, da je bila strokovna služba SPINS pobudnik korenitih sprememb pravilnikov NZS leta 2005, nekateri klubi pa teh rešitev iz pravilnika še vedno ne poznajo, niti jih očitno ne priznavajo.
Komisiji NZS sta z izdanimi odločbami verjetno zadnjič odločali v sporu med nogometaši in klubi, saj naj bi se v prihajajočem mesecu končno imenovala arbitre v neodvisno arbitražo NZS, ki bo neposredno priznavala supremacijo pravil FIFA ter pravne prakse njene arbitraže ter s tem še povečala pravno zaščito nogometašev.

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji