Novice

< nazaj

Maribor tudi v letošnji sezoni brez konkurence

Datum: 10.6.2013
Slovenski nogometaši so že petič izpolnjevali anonimni vprašalnik o razmerah, ki vladajo pri prvoligaških klubih, in s katerim želi sindikat SPINS opozoriti na prednosti in slabosti pri vodenju posameznih klubov.

V anketi poskušamo zajeti čim večje število profesionalnih igralcev nogometa v Sloveniji. Upamo in verjamemo, da bo anketa klube spodbudila in nudila dodaten motiv za boljše delo, klubom z najslabšimi ocenami pa služila kot resno opozorilo na težave, saj se je v preteklosti že izkazalo, da so bili naši rdeči kartoni predhodnica stečaju in likvidaciji kluba.

Skupna povprečna ocena klubov, v katero so všteta vsa vprašanja in odgovori, se je v primerjavi z lanskim letom znižala, in sicer s 6,76 na 6,39. Glede na pozitiven razvoj športne infrastrukture v večini klubov ter povečanje števila vsakoletnih prestopov slovenskih nogometašev v tuje klube bi se stanje moralo vidno izboljšati, a žal pri nekaterih klubih še vedno ni opaznega in potrebnega napredka. Letošnja Lestvica druge vrste na prvem mestu ne prinaša sprememb – še vedno so s svojim klubom najbolj zadovoljni nogometaši NK Maribor, ND Gorica in NK Mura pa sta v letošnji sezoni prejela daleč najnižje ocene.

Podrobnejše informacije o glasovanju v sezoni 2013/2013 lahko najdete na podstrani http://www.spins.si/lestvica_druge_vrste/2012_2013.html, kjer je vključena tudi podrobnejša analiza rezultatov. V prihajajoči sezoni bomo sprotno vnašali vse morebitne spremembe, ki bi lahko vplivale na oceno kluba oziroma barvo kartona, na spletno stran sindikata SPINS pod rubriko Trenutna sezona – Trenutno stanje v klubu.

Ostale novice

Sorodne novice

 • Pokaži diskriminaciji in nasilju rdeči karton
  19.10.2016

  Pokaži diskriminaciji in nasilju rdeči karton

  V prihajajočem 14. krogu Prve lige Telekom, se bo v v okviru ene največjih družbenih akcij v športu, FARE Football People, tudi v Sloveniji zgodila že tradicionalna akcija, Pokaži diskriminaciji in nasilju rdeči karton.

 • Tudi v letošnji sezoni NK Maribor brez resnega tekmeca
  30.5.2014

  Tudi v letošnji sezoni NK Maribor brez resnega tekmeca

  Slovenski nogometaši so že šestič izpolnjevali anonimni vprašalnik o razmerah, ki vladajo pri prvoligaških klubih in s katero želi sindikat SPINS opozoriti na prednosti in slabosti pri vodenju posameznih klubov.

 • ND Gorica izgubila vse tri spore
  30.7.2013

  ND Gorica izgubila vse tri spore

  Miha Mevlja, Miha Gregorič ter Dejan Žigon so se s pomočjo sindikata SPINS tudi uradno rešili iz krempljev ND Gorica ter se že lahko registrirajo za nove klube.

 • Deležniki v evropskem nogometu, skupaj proti nameščanju rezultatov nogometnih tekem
  28.3.2013

  Deležniki v evropskem nogometu, skupaj proti nameščanju rezultatov nogometnih tekem

  V sklopu Strateškega sveta za profesionalni nogomet (PFSC), so se v Bolgariji sestali vsi deležniki evropskega nogometa in enotno podprli dokument, ki govori o zaščiti integritete nogometa in preprečevanju nameščanja rezultatov nogometnih tekem.

 • Prva prava arbitraža v slovenskem športu
  18.3.2013

  Prva prava arbitraža v slovenskem športu

  Slovenski nogometaši, združeni pod okriljem SPINS-a, so, po skoraj desetih letih, končno dočakali neodvisno arbitražo, ki bo nepristansko odločala v sporih med nogometaši in klubi.

Sponzorji