Novice

< nazaj

Maribor tudi v letošnji sezoni brez konkurence

Datum: 10.6.2013
Slovenski nogometaši so že petič izpolnjevali anonimni vprašalnik o razmerah, ki vladajo pri prvoligaških klubih, in s katerim želi sindikat SPINS opozoriti na prednosti in slabosti pri vodenju posameznih klubov.

V anketi poskušamo zajeti čim večje število profesionalnih igralcev nogometa v Sloveniji. Upamo in verjamemo, da bo anketa klube spodbudila in nudila dodaten motiv za boljše delo, klubom z najslabšimi ocenami pa služila kot resno opozorilo na težave, saj se je v preteklosti že izkazalo, da so bili naši rdeči kartoni predhodnica stečaju in likvidaciji kluba.

Skupna povprečna ocena klubov, v katero so všteta vsa vprašanja in odgovori, se je v primerjavi z lanskim letom znižala, in sicer s 6,76 na 6,39. Glede na pozitiven razvoj športne infrastrukture v večini klubov ter povečanje števila vsakoletnih prestopov slovenskih nogometašev v tuje klube bi se stanje moralo vidno izboljšati, a žal pri nekaterih klubih še vedno ni opaznega in potrebnega napredka. Letošnja Lestvica druge vrste na prvem mestu ne prinaša sprememb – še vedno so s svojim klubom najbolj zadovoljni nogometaši NK Maribor, ND Gorica in NK Mura pa sta v letošnji sezoni prejela daleč najnižje ocene.

Podrobnejše informacije o glasovanju v sezoni 2013/2013 lahko najdete na podstrani http://www.spins.si/lestvica_druge_vrste/2012_2013.html, kjer je vključena tudi podrobnejša analiza rezultatov. V prihajajoči sezoni bomo sprotno vnašali vse morebitne spremembe, ki bi lahko vplivale na oceno kluba oziroma barvo kartona, na spletno stran sindikata SPINS pod rubriko Trenutna sezona – Trenutno stanje v klubu.

Ostale novice

 • SREČNO 2019
  3.1.2019

  SREČNO 2019

  Želimo vam srečno in uspešno leto 2019.

 • Konstitutivna seja arbitraže NZS
  20.12.2018

  Konstitutivna seja arbitraže NZS

  V ponedeljek so se na konstitutivni seji zbrali člani Arbitraže NZS, ki bo v prihodnje pristojna za reševanje sporov iz pogodbenega razmerja v nogometu.

 • Večno mesto Rim gosti generalno skupščino FIFPro 2018
  27.11.2018

  Večno mesto Rim gosti generalno skupščino FIFPro 2018

  Večno mesto, kot pravijo Rimu, bo v prihajajočih dneh gostil generalno skupščino Svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPro, katere sta udeležena tudi predstavnika Slovenije, predsednik SPINS Dejan Stefanović in Marko Levovnik.

 • Delovno srečanje vodstva NZS in SPINS
  23.10.2018

  Delovno srečanje vodstva NZS in SPINS

  Danes se je vodstvo Nogometne zveze Slovenije, predsednik Radenko Mijatović in eden izmed štirih podpredsednikov Franci Zavrl, udeležilo delovnega sestanka na sedežu sindikata SPINS, z namenom potrditve smernic sodelovanja v prihodnjih nekaj mesecih.

 • Giorgio Chiellini podpira kampanjo FIFPro ”Mind the Gap”
  18.10.2018

  Giorgio Chiellini podpira kampanjo FIFPro ”Mind the Gap”

  Branilec Juventusa in italijanske nogometne reprezentance Giorgio Chiellini podpira kampanjo "Mind the Gap".

Sorodne novice

 • Pokaži diskriminaciji in nasilju rdeči karton
  19.10.2016

  Pokaži diskriminaciji in nasilju rdeči karton

  V prihajajočem 14. krogu Prve lige Telekom, se bo v v okviru ene največjih družbenih akcij v športu, FARE Football People, tudi v Sloveniji zgodila že tradicionalna akcija, Pokaži diskriminaciji in nasilju rdeči karton.

 • Tudi v letošnji sezoni NK Maribor brez resnega tekmeca
  30.5.2014

  Tudi v letošnji sezoni NK Maribor brez resnega tekmeca

  Slovenski nogometaši so že šestič izpolnjevali anonimni vprašalnik o razmerah, ki vladajo pri prvoligaških klubih in s katero želi sindikat SPINS opozoriti na prednosti in slabosti pri vodenju posameznih klubov.

 • ND Gorica izgubila vse tri spore
  30.7.2013

  ND Gorica izgubila vse tri spore

  Miha Mevlja, Miha Gregorič ter Dejan Žigon so se s pomočjo sindikata SPINS tudi uradno rešili iz krempljev ND Gorica ter se že lahko registrirajo za nove klube.

 • Deležniki v evropskem nogometu, skupaj proti nameščanju rezultatov nogometnih tekem
  28.3.2013

  Deležniki v evropskem nogometu, skupaj proti nameščanju rezultatov nogometnih tekem

  V sklopu Strateškega sveta za profesionalni nogomet (PFSC), so se v Bolgariji sestali vsi deležniki evropskega nogometa in enotno podprli dokument, ki govori o zaščiti integritete nogometa in preprečevanju nameščanja rezultatov nogometnih tekem.

 • Prva prava arbitraža v slovenskem športu
  18.3.2013

  Prva prava arbitraža v slovenskem športu

  Slovenski nogometaši, združeni pod okriljem SPINS-a, so, po skoraj desetih letih, končno dočakali neodvisno arbitražo, ki bo nepristansko odločala v sporih med nogometaši in klubi.

Sponzorji