Novice

< nazaj

Predlogi za ureditev odnosov z NZS

Datum: 18.11.2010

Slovenski nogometaši si za sporazumno ureditev medsebojnih razmerij z Nogometno zvezo Slovenije (NZS) prizadevamo od ustanovitve sindikata SPINS pred sedmimi leti.

Predloge za ureditev medsebojnih razmerij smo NZS posredovali že pred dvema mesecema in so še vedno na pogajalski mizi (dostopni na naši spletni strani). Naša prizadevanja so naravnana k zagotovitvi primernega zavarovanja nogometašev, garancijskega sklada v primeru nesolventnosti nogometnih klubov, nepristranskega razsojanja sporov, odpravi protipravnih odškodnin, zastopanja nogometašev v organih NZS in še bi lahko naštevali.

Slovenski reprezentanti so s pooblastilom SPINS-u želeli pravno urediti razmerja z NZS ter se hkrati postaviti na stran svojih kolegov, ki igrajo nogomet v Sloveniji. Višine nagrad slovenskim reprezentantom nikoli niso bile na prvem mestu.

Slovenski nogometaši menimo, da krivda za odstop predsednika NZS ni na naši strani. Želimo si le normalni socialni dialog, ki ga od nogometnih zvez zahtevata tako UEFA, kot tudi FIFA. Od novega predsednika NZS pričakujemo spoštovanje in izpolnjevanje medsebojnih dogovorov.

V medsebojnem obračunavanju smo vsi lahko le poraženci, zato je čas, da tudi v slovenskem nogometu zmaga socialni dialog!

Predlog SPORAZUMA in POGODBE.

SPINS
Foto: arhiv

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji