Novice

< nazaj

Tudi SPINS na nogometnem kampu FC Barcelona

Datum: 26.6.2012

Nogometni kamp FC Barcelona, ki ga organizira FCB Escola in ga je obiskalo že več kot 20.000 otrok po vsem svetu, je k sodelovanju povabil tudi Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije. Kamp se izvaja v pristojnosti direktorata FCB Escola, ki izobražuje trenerje in igralce, postavlja delovni program ter določa njihove smernice.

Glavna cilja nogometnega kampa sta naučiti igralce osnov nogometa in jih tako pripraviti na soočanje s športnimi izzivi v prihodnosti ter prenos vrednot na posameznike, ki predstavljajo značaj nogometnega kluba FC Barcelona, kot so strpnost, spoštovanje, solidarnost, tovarištvo, druženje in integracija.

In prav naštete vrednote so bile razlog, da so se organizatorji kampa v Sloveniji obrnili na predstavnike SPINS in jih povabili k sodelovanju. SPINS bo tako otrokom od osmega do šestnajstega leta predstavil vsebino projekta Pokaži diskriminaciji rdeči karton, ter jim na kar najbolj enostaven način, skozi igro, poizkušal prikazati družbeno problematiko diskriminacije in spremljajočih dejavnikov, katerih žrtve so vse prevečkrat nogometaši oziroma športniki.

SPINS je v preteklem vikendu izvedel prvega od štirih predavanj. S preprosto in privlačno vsebino je navdušil 217 otrok, ki so se udeležili nogometnega kampa v Kopru. Glede na odziv otrok in organizatorjev so takšna predavanja koristna in potrebna, zato se bo SPINS še naprej prizadeval, da bi podobne družbeno koristne predstavitve izvajali tako v nogometnih klubih kot morda v osnovnih ali srednjih šolah.

Nogometni kamp FC Barcelona je najboljša priložnost, da otroci izkusijo najuspešnejšo filozofijo in metodologijo treniniranja. Udeleženci skozi treninge izboljšajo svoje tehnično znanje, prednost pa posvetijo odkrivanju in izboljšanju psihičih ter telesnih sposobnosti. Program oziroma treningi spodbujajo udeležence, da ne glede na svoje sposobnosti, najbolje izrazijo svoje tehnično znanje ter taktično in fizično spretnost. Vsak trening jih spodbuja k razmišljanju o tem, kakšne so njihove slabosti in kako bi jih izboljšali.

Ostale novice

Sorodne novice

  • Nogometaši v Angliji opravijo 40000 družbenokoristnih aktivnosti letno
    19.12.2016

    Nogometaši v Angliji opravijo 40000 družbenokoristnih aktivnosti letno

    V zadnjih tridesetih letih je angleški sindikat profesionalnih nogometašev PFA zgradil izjemen program družbenokoristnih aktivnosti, v katerem profesionalni nogometaši sodelujejo pri skoraj 40000 aktivnostih letno.

  • Svetovno prvenstvo za brezdomce tudi s podporo FIFPro
    4.8.2015

    Svetovno prvenstvo za brezdomce tudi s podporo FIFPro

    Združenje FIFPro je sklenilo tri letno partnerstvo s predstavniki organizacije ”Homeless World Cup”, ki je odgovorna za organizacijo svetovnega prvenstva v nogometu za posameznike oziroma ekipe, ki prihajajo iz družbeno ranljivih skupin.

  • Zaključek aktivnosti v okviru ”Fare Action Weeks 2014”
    22.10.2014

    Zaključek aktivnosti v okviru ”Fare Action Weeks 2014”

    Jutri se bodo zaključile akcije v okviru mednarodnega projekta Fare Action Weeks 2014, kjer so bili tradicionalno aktivni tudi slovenski nogometaši.

  • Pokaži diskriminaciji in nasilju rdeči karton
    15.10.2014

    Pokaži diskriminaciji in nasilju rdeči karton

    Ob začetku aktivnosti, v okviru mednarodnega projekta FARE Action weeks, smo se o pojavu diskriminacije in nasilja pogovarjali z dvema temnopoltima nogometašema, Jeanom Philippom Mendyjem in Sunnyjem Omoregiem.

  • Skupaj proti diskrimanciji in nasilju
    10.10.2014

    Skupaj proti diskrimanciji in nasilju

    V prihajajočih dveh tednih se bo zgodilo več kot 2000 aktivnosti v okviru ene največjih družbenih akcij v športu, FARE Football People, s ciljem: širjenje pozitivnega sporočila proti diskriminaciji, rasizmu in spodbujanju raznolikosti.

Sponzorji