Novice

< nazaj

Zaključek aktivnosti v okviru ”Fare Action Weeks 2014”

Datum: 22.10.2014
Z jutrišnjim dnem se bo zaključila ena največjih družbenih akcij v športu, FARE Action Weeks, ki združuje na tisoče nogometašev po Evropi s skupnim ciljem: širjenje pozitivnega sporočila proti diskriminaciji, rasizmu in spodbujanju raznolikosti. 
 
V času mednarodne kampanje je bilo tradicionalno kar nekaj aktivnosti izvedenih tudi v Sloveniji, v okviru projekta Pokaži diskriminaciji in nasilju rdeči karton. V 13. in 14. krogu 1. SNL so se namreč aktivno vključili tudi člani Sindikata profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (SPINS), nogometaši 1. slovenske nogometne lige in s pomočjo slogana “Pokaži diskriminaciji in nasilju rdeči karton” pokazali, da neprimernega obnašanja na igrišču in ob njem ali pa neprimernega navijanja ne bodo tolerirali. Pred začetkom tekem v omenjenih dveh krogih so tako slovenski nogometaši kot tudi glavni in stranski sodniki z dvigom rdečih kartonov opozorili na problematiko neprimernega navijanja v Sloveniji, in sicer predvsem v smislu sovraštva, poniževanj, zbadljivk ter rasističnih opazk in nasilja. 
 
Naj za zaključek ponovno poudarimo, da se lahko izziva v boju proti preprečevanju diskriminacije in nasilja lotimo le s skupnimi in skladnimi akcijami. 
 
 

Ostale novice

 • SREČNO 2019
  3.1.2019

  SREČNO 2019

  Želimo vam srečno in uspešno leto 2019.

 • Konstitutivna seja arbitraže NZS
  20.12.2018

  Konstitutivna seja arbitraže NZS

  V ponedeljek so se na konstitutivni seji zbrali člani Arbitraže NZS, ki bo v prihodnje pristojna za reševanje sporov iz pogodbenega razmerja v nogometu.

 • Večno mesto Rim gosti generalno skupščino FIFPro 2018
  27.11.2018

  Večno mesto Rim gosti generalno skupščino FIFPro 2018

  Večno mesto, kot pravijo Rimu, bo v prihajajočih dneh gostil generalno skupščino Svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPro, katere sta udeležena tudi predstavnika Slovenije, predsednik SPINS Dejan Stefanović in Marko Levovnik.

 • Delovno srečanje vodstva NZS in SPINS
  23.10.2018

  Delovno srečanje vodstva NZS in SPINS

  Danes se je vodstvo Nogometne zveze Slovenije, predsednik Radenko Mijatović in eden izmed štirih podpredsednikov Franci Zavrl, udeležilo delovnega sestanka na sedežu sindikata SPINS, z namenom potrditve smernic sodelovanja v prihodnjih nekaj mesecih.

 • Giorgio Chiellini podpira kampanjo FIFPro ”Mind the Gap”
  18.10.2018

  Giorgio Chiellini podpira kampanjo FIFPro ”Mind the Gap”

  Branilec Juventusa in italijanske nogometne reprezentance Giorgio Chiellini podpira kampanjo "Mind the Gap".

Sorodne novice

Sponzorji