Novice

< nazaj

Zaključek aktivnosti v okviru ”Fare Action Weeks 2014”

Datum: 22.10.2014
Z jutrišnjim dnem se bo zaključila ena največjih družbenih akcij v športu, FARE Action Weeks, ki združuje na tisoče nogometašev po Evropi s skupnim ciljem: širjenje pozitivnega sporočila proti diskriminaciji, rasizmu in spodbujanju raznolikosti. 
 
V času mednarodne kampanje je bilo tradicionalno kar nekaj aktivnosti izvedenih tudi v Sloveniji, v okviru projekta Pokaži diskriminaciji in nasilju rdeči karton. V 13. in 14. krogu 1. SNL so se namreč aktivno vključili tudi člani Sindikata profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (SPINS), nogometaši 1. slovenske nogometne lige in s pomočjo slogana “Pokaži diskriminaciji in nasilju rdeči karton” pokazali, da neprimernega obnašanja na igrišču in ob njem ali pa neprimernega navijanja ne bodo tolerirali. Pred začetkom tekem v omenjenih dveh krogih so tako slovenski nogometaši kot tudi glavni in stranski sodniki z dvigom rdečih kartonov opozorili na problematiko neprimernega navijanja v Sloveniji, in sicer predvsem v smislu sovraštva, poniževanj, zbadljivk ter rasističnih opazk in nasilja. 
 
Naj za zaključek ponovno poudarimo, da se lahko izziva v boju proti preprečevanju diskriminacije in nasilja lotimo le s skupnimi in skladnimi akcijami. 
 
 

Ostale novice

 • FIFPRO ustanovil ”Globalni svet nogometašev”
  16.1.2020

  FIFPRO ustanovil ”Globalni svet nogometašev”

  Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO, je na pobudo svojih članov ustanovilo tako imenovani “Globalni svet igralcev”, z željo in namenom okrepiti vlogo profesionalnih nogometašev pri (so)oblikovanju notranje politike nogometa, na mednaro

 • XII. skupščina SPINS
  3.12.2019

  XII. skupščina SPINS

  Na redni skupščini SPINS potrjen predlog standardne pogodbe za trenerje ter zavarovanje za člane za primer trajne nesposobnost za igranje nogometa.

 • Vabilo na skupščino sindikata SPINS
  22.11.2019

  Vabilo na skupščino sindikata SPINS

  V skladu s statutom SPINS je predsednik sindikata, Dejan Stefanović, sklical XII. skupščino sindikata, ki bo v ponedeljek 2. 12. 2019, v Ljubljani.

 • Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019
  12.11.2019

  Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019

  Sydney, glavno mesto avstralske zvezne države Novi južni Wales in največje ter najstarejše mesto Avstralije je tokrat gostilo generalno skupščino Svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPRO, katere sta udeležena tudi predstavnika Slovenije.

 • UGODNOST ZA ČLANE: popust pri nakupu opreme Technogym
  28.10.2019

  UGODNOST ZA ČLANE: popust pri nakupu opreme Technogym

  Sindikat SPINS je pred dnevi sklenil partnerstvo s podjetjem PROWELLNESS d.o.o., ki je generalni uvoznik za opremo Technogym v Sloveniji.

Sorodne novice

Sponzorji