Novice

< nazaj

Licitacija za Renejevo nogico

Datum: 15.5.2014
Usoda Reneja in boj njegove družine za rešitev prizadete nogice, se je dotaknila vseh, ki so bili prisotni na včerajšnji podelitvi nagrad SPINS XI. Pobuda članov SPINS, da na licitaciji prodamo dres FC Barcelona s podpisom nogometnega virtuoza Lionela Messija in dres FC Chelsea s podpisom Josea Mourinha, je zato požela veliko odobravanja. Gre za prav posebna dresa, saj sta oba s posvetilom, in sicer predsednici vlade v odstopu Alenki Bratušek na dresu Messija, ter predsedniku države Borutu Pahorju na dresu FC Chelsea. Prvotno sta bila namenjena zahvali obema za podporo pri sprejetju Zakona o premostitvenem zavarovanju poklicnih športnikov, ki je trenutno v parlamentarni proceduri, upamo pa, da bomo pri naši odločitvi, da dresa ponudimo na licitaciji, deležni polne podpore predsednice v odstopu Alenke Bratušek ter predsednika Boruta Pahorja.

V prisotnosti Reneja in njegove družine, sta dresa na prireditvi predstavili dve legendi slovenskega nogometa, Milenko Ačimović ter Nihad Pejković, predsednik sindikata pa je Reneju podelil častno članstvo v sindikatu s srčno željo, da bi kdaj postal tudi pravi poklicni nogometaš, ter mu pri tem simbolično izročil člansko izkaznico SPINS. 


Na tem mestu bi se radi zahvalili vsem medijem, ki boste spremljali našo humanitarno dražbo, še posebej pa televiziji Planet TV ter spletnemu portalu Planet Siol.net.
 

Licitacija poteka na spletni strani sindikata SPINS (www.spins.si).

Zaključek licitacije: sobota, 24. 5. 2014


Oddajanje ponudb poteka pod nadzorom vodstva sindikata. Višina zbranih ponudb bo objavljena v studiu Planeta TV pred finalom Lige prvakov z navedbo in zahvalo posamezniku ali podjetju z največjo ponudbo. 

Ostale novice

Sorodne novice

  • Nogometaši v Angliji opravijo 40000 družbenokoristnih aktivnosti letno
    19.12.2016

    Nogometaši v Angliji opravijo 40000 družbenokoristnih aktivnosti letno

    V zadnjih tridesetih letih je angleški sindikat profesionalnih nogometašev PFA zgradil izjemen program družbenokoristnih aktivnosti, v katerem profesionalni nogometaši sodelujejo pri skoraj 40000 aktivnostih letno.

  • Svetovno prvenstvo za brezdomce tudi s podporo FIFPro
    4.8.2015

    Svetovno prvenstvo za brezdomce tudi s podporo FIFPro

    Združenje FIFPro je sklenilo tri letno partnerstvo s predstavniki organizacije ”Homeless World Cup”, ki je odgovorna za organizacijo svetovnega prvenstva v nogometu za posameznike oziroma ekipe, ki prihajajo iz družbeno ranljivih skupin.

  • Zaključek aktivnosti v okviru ”Fare Action Weeks 2014”
    22.10.2014

    Zaključek aktivnosti v okviru ”Fare Action Weeks 2014”

    Jutri se bodo zaključile akcije v okviru mednarodnega projekta Fare Action Weeks 2014, kjer so bili tradicionalno aktivni tudi slovenski nogometaši.

  • Pokaži diskriminaciji in nasilju rdeči karton
    15.10.2014

    Pokaži diskriminaciji in nasilju rdeči karton

    Ob začetku aktivnosti, v okviru mednarodnega projekta FARE Action weeks, smo se o pojavu diskriminacije in nasilja pogovarjali z dvema temnopoltima nogometašema, Jeanom Philippom Mendyjem in Sunnyjem Omoregiem.

  • Skupaj proti diskrimanciji in nasilju
    10.10.2014

    Skupaj proti diskrimanciji in nasilju

    V prihajajočih dveh tednih se bo zgodilo več kot 2000 aktivnosti v okviru ene največjih družbenih akcij v športu, FARE Football People, s ciljem: širjenje pozitivnega sporočila proti diskriminaciji, rasizmu in spodbujanju raznolikosti.

Sponzorji