Novice

< nazaj

SPINS bo opravil pogovore z nizozemskimi investitorji

Datum: 4.12.2012

Upravičen protest nogometašev obubožanega kluba NK MURA 05, na nedeljski tekmi proti vodilni ekipi prvenstva, NK Maribor, je bila kaplja čez rob nemogočih razmer, ki vladajo v tem klubu v zadnjem letu in pol. Nogometaši, ki vseskozi uživajo podporo sindikata SPINS, so zaradi neizpolnjenih obveznosti in laži nameravali izvesti celo stavko, vendar so si v zadnjem trenutku premislili ter tekmo odigrali.

Lažji odločitvi nogometašev je delno prispevala tudi prisotnost predsednika sindikata SPINS Dejana Stefanovića na sobotnem treningu ter kasneje na sestanku. Pri izraženih dvomih igralcev o namerah investitorjev iz tujine, je namreč predsednik sindikata pri svojih sodelavcih na Nizozemskem takoj preveril verodostojnost oseb in podjetih, ki jih predstavljajo. Izkazalo se je, da gre za kredibilne podjeme z dobrim imenom v mednarodnem gospodarstvu, ki so se za poštena izkazala tudi na športnem področju. Iz navedenega razloga ter zaradi razjasnitve razmer, je predsednik sindikata igralcem objubil sestanek na sedežu investitorja, kar so danes iz podjetja Readen Holding Corp. v Hilversumu tudi potrdili. Z direktorjem navedene pravne osebe, gospodom Steenbergnom, se bo namreč Dejan Stefanović sestal prihodnji ponedeljek zvečer.

Na sobotnem sestanku so bili igralcem predstavljeni vsi morebitni pravni zapleti napovedane stavke ter ponujena pravna pomoč pri razreševanju njihovih statusnih ter nastalih socialnih problemov. Sindikat SPINS je namreč v zadnjih letih denarno pomoč ponudil, tako igralcem NK Primorja, kot tudi igralcem NK Nafte, ter tako vsaj delno nadomestih izpad dohodka. Enako bo pomagal tudi igralcem NK Mura 05, če bo potrebno.

Vsekakor pa omenjena denarna pomoč ne more nadomestiti instituta garancijskega sklada, ki pa seveda pogojuje sodelovanje, tako NZS, kot tudi vseh klubov Prve lige. Le garancijski sklad lahko v prihodnosti zagotovi verodostojnost tekmovanja v Sloveniji. Nogometaši posameznih klubov, tudi NK Mura 05, zagotovo ne bi napovedovali stavk, če bi vedeli, da imajo na koncu sezone upanje za delno poplačilo svojih obveznosti. Za koliko individualnih stavk pa ste še slišali iz npr. Italije, kjer garancijski sklad uspešno deluje že nekaj let, čeprav na letni ravni propade kar nekaj nogometnih klubov. To je le eden od pozitivnih učinkov garancijskega sklada, vsak, čisto vsak, ki pa mu v tem trenutku nasprotuje, deluje proti interesom slovenskega nogometa. Bojimo se namreč, da bo podobnih napovedi v slovenskem nogometu še mnogo več.

Garancijski sklad je tema številka 1 v razgovorih sindikata SPINS s predstavniki NZS. V luči zadnjih dogodkov javno pozivamo nasprotnike uvedbe navedenega instrumenta, da obrazložijo, zakaj so proti uvedbi sklada (več o skladu na http://www.spins.si/aktivnosti_projekti/1/garancijski_sklad). Dosti nam je skrivalnic. 

Opozoriti moramo tudi na žaljiva mnenja in komentarje nekaterih slovenskih novinarjev v zadnjem času (npr. Nejedly, v Delu, 3.12.2012), ki so plod nepreverjenih dejstev in bifejskih natolcevanj ter posledica klečeplazne politike slovenskih športnih medijev. Pravi kriminalci slovenskega športa, ki bi jih z lahkoto postavili na zatožno klop, se skrivajo za podkupljivimi olivnimi peresi nekaterih slovenskih športnih medijev (vsi vemo, o katerih novinarjih govorimo), in sicer z netenjem nepotrebnih sporov ter obtoževanjem nadpovprečno uspešnih športnikov. Le vprašajte Primoža Kozmusa, Tino Maze ali Robija Korena. Objektivnost je tu že zdavnaj izgubila tla pod nogami, posledice pa zdaj čutimo vsi. Ni slovenska nogometna reprezentanca dovolj poučna zgodba?

Ostale novice

 • XII. skupščina SPINS
  3.12.2019

  XII. skupščina SPINS

  Na redni skupščini SPINS potrjen predlog standardne pogodbe za trenerje ter zavarovanje za člane za primer trajne nesposobnost za igranje nogometa.

 • Vabilo na skupščino sindikata SPINS
  22.11.2019

  Vabilo na skupščino sindikata SPINS

  V skladu s statutom SPINS je predsednik sindikata, Dejan Stefanović, sklical XII. skupščino sindikata, ki bo v ponedeljek 2. 12. 2019, v Ljubljani.

 • Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019
  12.11.2019

  Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019

  Sydney, glavno mesto avstralske zvezne države Novi južni Wales in največje ter najstarejše mesto Avstralije je tokrat gostilo generalno skupščino Svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPRO, katere sta udeležena tudi predstavnika Slovenije.

 • UGODNOST ZA ČLANE: popust pri nakupu opreme Technogym
  28.10.2019

  UGODNOST ZA ČLANE: popust pri nakupu opreme Technogym

  Sindikat SPINS je pred dnevi sklenil partnerstvo s podjetjem PROWELLNESS d.o.o., ki je generalni uvoznik za opremo Technogym v Sloveniji.

 • Izobraževanje športniku vliva pogum in dodatno energijo
  17.10.2019

  Izobraževanje športniku vliva pogum in dodatno energijo

  Branilec Juventusa, Giorgio Chiellini, je v preteklosti že spregovoril o tem, kako mu je izobraževanje pomagalo pri celostnem osebnem razvoju, kar se je odražalo tudi v boljših predstavah na igrišču.

Sorodne novice

Sponzorji