Novice

< nazaj

UO SPINS potrdil vsebino enotne pogodbe za igranje profesionalnega nogometa v Sloveniji

Datum: 12.1.2018
Včeraj so na redni seji člani upravnega odbora SPINS potrdili predlog enotne pogodbe o profesionalnem igranju nogometa v Sloveniji ter izhodišča za pripravo kolektivne pogodbe o igranju nogometa v Sloveniji.

Prisotnim članom je bila najprej s strani Dejana Stefanovića, predsednika SPINS, podrobneje predstavjena vsebina predloga enotne pogodbe, ki je nastajala v sodelovanju s trenutno vsemi deležniki na področju nogometa, in sicer Nogometno zvezo Slovenije, klubi 1. SNL in sindikatom SPINS. Člani UO SPINS so predstavili svoja stališča do omenjenega dokumenta in se na koncu strinjali s pripravljeno vsebino. Poleg tega so jim bila predstavljena tudi izhodišča za pripravo kolektivne pogodbe o igranju nogometa v Sloveniji o pripravi katere se prav tako pogovarjajo že omenjeni deležniki v nogometu.

Na tej povezavi si lahko ogledate predlog enotne pogodbe o profesionalnem igranju nogometa v Sloveniji.

Na skupščini potrjeni upravni odbor je sestavljen iz predstavnika kluba, ki nastopa v 1. SNL in njegovega namestnika. Prisotni so bilii: Dejan Milić in Gaber Dobrovoljc iz NK Domžale, Marko Krajcer in Klemen Šturm iz NK Krško, Matjaž Rozman in Luka Žinko iz NK Celje, Leon Črnčič iz NK Rudar Velenje, Alen Jogan in Miran Burgić iz ND Gorica, Luka Janžekovič in Matic Vrbanec iz NK Aluminij, Elvis Džafić iz NK Triglav, Nejc Vidmar in Branko Ilić iz NK Olimpija Ljubljana ter Stefan Smiljanić iz NK Ankaran. 

Ostale novice

 • Raziskava: zaradi trajnih poškodb kolena trpi veliko bivših nogometašev
  12.4.2018

  Raziskava: zaradi trajnih poškodb kolena trpi veliko bivših nogometašev

  Na podlagi izsledkov raziskave, ki so jo opravili strokovnjaki pod okriljem svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPro, najmanj eden od treh nekdanjih poklicnih nogometašev, starih več kot 40 let, trpi zaradi poškodb hrustanca kolena.

 • Osebne stiske nemškega zvezdnika
  16.3.2018

  Osebne stiske nemškega zvezdnika

  Branilec Arsenala Per Mertesacker je v zelo osebnem intervjuju za Der Spiegel spregovoril o pritiskih igranja na vrhunski ravni, pred slovesom od nogometa pa si želi, da ne bi več zaigral za Arsenal.

 • Nekdanji zvezdnik Liverpoola: pri osemnajstih bi podpisal karkoli
  26.2.2018

  Nekdanji zvezdnik Liverpoola: pri osemnajstih bi podpisal karkoli

  Ko je nekdanji zvezdnik nogometnega kluba Liverpool Vladimir Šmicer, pri osemnajstih letih podpisal svojo prvo profesionalno pogodbo, bi se strinjal s skoraj vsem, le da bi sledil svojim nogometnim sanjam.

 • Načrti o premostitvenem skladu tudi na Portugalskem
  2.2.2018

  Načrti o premostitvenem skladu tudi na Portugalskem

  Portugalski sindikat profesionalnih nogometašev SJPF je po vzoru nekaterih partnerskih sindikatov v EU, tudi SPINS, v parlament vložil predlog zakona, v okviru katerega bi nogometaši dobili možnost vplačevanja v ”premostitveni sklad".

 • Izenačevanje statusnih pravic nogometašic in nogometašev po Evropi
  20.12.2017

  Izenačevanje statusnih pravic nogometašic in nogometašev po Evropi

  V zadnjem obdobju je v kar nekaj evropskih dražavah prišlo do sporazumov med nacionalnimi nogometnimi zvezami in predstavniki nogometašic (sindikati), s katerimi se statusne pravice nogometašic približujejo tistim, ki jih imajo njihovi moški kolegi.

Sorodne novice

 • Članom SPINS zaradi propada NK Nafta 10.000 EUR pomoči
  13.11.2012

  Članom SPINS zaradi propada NK Nafta 10.000 EUR pomoči

  Iz solidarnostnega sklada SPINS bodo člani SPINS, ki so preteklo sezono igrali pri NK Nafta, dobili 10.000 EUR pomoči. Enak znesek bo SPINS letos prispeval v garancijski sklad NZS.

 • Obvestilo javnosti
  18.4.2012

  Obvestilo javnosti

  V ponedeljek, 17.4. 2012, je imel sindikat SPINS v prostorih ZSSS v Ljubljani, razširjeno sejo upravnega odbora v povezavi z napovedanimi ukrepi zoper Nogometno zvezo Slovenije (NZS).

 • Konec poklicnega nogometa v Sloveniji
  24.2.2012

  Konec poklicnega nogometa v Sloveniji

  Novo izvoljeni Upravni odbor SPINS že na svoji prvi seji šokiran nad ravnanjem Združenja 1. SNL in NZS.

 • Nogometašem NK Primorje SPINS namenil 20.000 EUR solidarnostne pomoči
  1.6.2011

  Nogometašem NK Primorje SPINS namenil 20.000 EUR solidarnostne pomoči

  Nevzdržno stanje, v katerem so znašli nogometaši prvoligaškega kluba NK Primorja, je člane Upravnega odbora SPINS prepričalo, da so sprejeli sklep, s katerim so igralcem iz sredstev SPINS namenili 20.000 evrov solidarne pomoči.

 • Garancija članom SPINS
  16.11.2010

  Garancija članom SPINS

  Upravni odbor sindikata je na ponedeljkovi seji sprejel spremembo pravilnika o solidarnostni pomoči, ki članom letno namenja najmanj 20.000 EUR.

Sponzorji