Novice

< nazaj

Nogometašem NK Primorje SPINS namenil 20.000 EUR solidarnostne pomoči

Datum: 1.6.2011

Nogometaši NK Primorje namreč v letu 2011 niso prejeli prav nobene plače ter so iz navedenega razloga dva kroga pred koncem tekmovalne sezone 2010/11 povsem upravičeno zagrozili s stavko. Če bi bila grožnja uresničena, bi le ta imela vpliv na regularnost celotnega prvenstva 2010/11, saj je predzadnji krog pri NK Primorju gostoval ravno NK Maribor, ki bi si z zmago zagotovil naslov državnega prvaka ter se s tem izognil odločitvi o naslovu v zadnjem kolu proti neposrednemu tekmecu za naslov, NK Domžale.

S posredovanjem sindikata SPINS je bila stavka odložena, saj je bilo na izrednem sestanku med predsednikom SPINS ,Dejanom Stefanovićem, in NZS ,Aleksandrom Čeferinom, le dan pred napovedano stavko doseženo soglasje o smiselnosti ustanovitve garancijskega sklada za primer insolventnosti klubov, ki bi v prihodnje omogočal izplačila nogometašem v podobnih razmerah, po drugi strani pa tudi zagotavljal izpeljavo tekmovalne sezone brez morebitnih odločitev za zeleno mizo oziroma stavk zaradi neizplačanih obveznosti do igralcev.

Naj spomnimo, da si SPINS že več let prizadeva za ustanovitev Garancijskega sklada ter je v ta namen pripravil tudi zahtevane akte, vse aktivnosti v povezavi s sprejetjem predpisa pa so zamrle z dnem, ko je SPINS v sporu s predsednikom NZS, Ivanom Simičem, stopil na stran slovenskih reprezentantov. Zadnji predlog SPINS temelji na reviziji prvotnega predloga SPINS, ki jo je opravila Komisija za predpise NZS, ogledate pa si ga lahko na tej povezavi (Predlog Pravilnika o jamstvenem fondu).

Pravna služba SPINS je sicer tudi že pripravila predlog za uvedbo stečajnega postopka zoper NK Primorje, pred vložitvijo pa se bo vseeno še enkrat sestala s podpredsednikom kluba Brankom Bakaršičem z namenom dogovora o poravnavi obveznosti kluba do igralcev. Naj povemo, da je bil v teku sezone 2010/11 NK Primorje že kaznovan z odvzemom dveh točk zaradi neizpolnjevanja odločb Komisije za status igralcev glede plačil obveznosti igralcem, ki so jih zastopali odvetniki SPINS.

Skupna izjava za javnost...

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji