Novice

< nazaj

Na študij v tujino odhaja nov val odličnih slovenskih športnic in športnikov

Datum: 19.8.2014
Tudi v prihajajočem študijskem letu zanimanje za študij na daljavo med slovenskimi športniki ne upada. Vpisni postopek na mednarodni študijski program športnega menedžmenta, ki poteka na Danskem (UCN Denmark) in v katerega je poleg Slovenije vključeno 23 evropskih držav, je uspešno zaključilo vseh 10 športnic in športnikov, ki so kandidirali za vpis.
 
K velikemu zanimanju slovenskih športnikov, za vpis na omenjeni mednarodni študijski program, vsekakor pripomorejo izjemno pozitivne izkušnje že vključenih športnikov študentov, a prav tako ne smemo zanemariti razloga, da v Sloveniji še vedno ni sistemsko urejenih študijskih programov, ki bi športnikom kljub natrpanemu urniku treningov in tekmovanj, tako iz vsebinskega kot finančnega pogleda omogočali nemoteno opravljanje študijskega procesa. Dotični študij je namreč izredno fleksibilen in prijazen do vseh športnikovih obveznosti ter poleg obvezne prakse, ki športnika pripravi na lažji prehod v obdobje po končani športni karieri, v okviru aktivnosti Sindikata športnikov Slovenije ponuja tudi stalno, brezplačno, pomoč tako imenovanega tutorja.
 
V procesu zbiranja prijav je v letošnjem letu prvič sodelovala tudi Komisija športnikov pri OKS-ZŠZ, kar se je pokazalo za izjemno dobro potezo. Na njihov poziv se je namreč odzvalo kar nekaj mladih perspektivnih športnikov in prav vsi so uspešno zaključili vpisni postopek.
 
Kot smo že omenili na začetku, bo meseca septembra s študijem začelo deset odličnih slovenskih športnic in športnikov: zlati maturant, svetovni prvak v cestnem kolesarjenju do 23 let in najmlajši kolesar v UCI World Tour karavani, Matej Mohorič; rokometna reprezentantka Ana Gros; pa perspektivna plavalca Tjaša Vozel in Vid Veličkovič; namiznoteniška igralka Alex Galič; košarkar Miha Fon in nogometaši Luka Majcen, Miha Korošec, Nino Pungaršek in Dejan Krljanović.
 
Resnično si želimo, da bi po toliko dobrih odzivih, pristojne institucije v čim krajšem obdobju omogočile slovenskim športnicam in športnikom študijski program, ki jih bo prepričal in jim hkrati omogočil nemoteno nadaljevanje aktivne športne kariere ob uspešnem izpolnjevanju študijskih obveznosti.

Ostale novice

 • SREČNO 2019
  3.1.2019

  SREČNO 2019

  Želimo vam srečno in uspešno leto 2019.

 • Konstitutivna seja arbitraže NZS
  20.12.2018

  Konstitutivna seja arbitraže NZS

  V ponedeljek so se na konstitutivni seji zbrali člani Arbitraže NZS, ki bo v prihodnje pristojna za reševanje sporov iz pogodbenega razmerja v nogometu.

 • Večno mesto Rim gosti generalno skupščino FIFPro 2018
  27.11.2018

  Večno mesto Rim gosti generalno skupščino FIFPro 2018

  Večno mesto, kot pravijo Rimu, bo v prihajajočih dneh gostil generalno skupščino Svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPro, katere sta udeležena tudi predstavnika Slovenije, predsednik SPINS Dejan Stefanović in Marko Levovnik.

 • Delovno srečanje vodstva NZS in SPINS
  23.10.2018

  Delovno srečanje vodstva NZS in SPINS

  Danes se je vodstvo Nogometne zveze Slovenije, predsednik Radenko Mijatović in eden izmed štirih podpredsednikov Franci Zavrl, udeležilo delovnega sestanka na sedežu sindikata SPINS, z namenom potrditve smernic sodelovanja v prihodnjih nekaj mesecih.

 • Giorgio Chiellini podpira kampanjo FIFPro ”Mind the Gap”
  18.10.2018

  Giorgio Chiellini podpira kampanjo FIFPro ”Mind the Gap”

  Branilec Juventusa in italijanske nogometne reprezentance Giorgio Chiellini podpira kampanjo "Mind the Gap".

Sorodne novice

Sponzorji