Novice

< nazaj

Boštjan Cesar se je vrnil v šolske klopi

Datum: 6.9.2010

Po skoraj trinajstih letih kariere vrhunskega športnika, se je naš nogometni reprezentant Boštjan Cesar odločil, da se zopet vključi v izobraževalni sistem, a tokrat malo drugače. S pomočjo Sindikata profesionalnih igralcev nogometa Slovenije in Sindikata športnikov Slovenije se je vpisal v tako imenovani študij na daljavo.

V preteklem tednu so se predstavniki SPINS-a in SŠS že drugič tem letu sestali z visokimi predstavniki Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Republike Slovenije. Prvi uradni sestanek je namreč potekal z bivšo direktorico Direktorata za visoko šolstvo, mag. Majdo Širok. Tema razgovora je bila nadaljevanje projekta obeh sindikatov za uveljavitev študija na daljavo na visokošolskem nivoju za športnike v slovenskem izobraževalnem sistemu.

Visokim predstavnikom MVZT, v.d. direktorju Direktorata za visoko šolstvo, dr. Stojanu Sorcanu in predstavnici Direktorata za informacijsko družbo, dr. Davorki Šel, so bili v prvi vrsti predstavljeni izsledki projektne delavnice FIFPro, na temo priprave posebnega študija na daljavo za nogometašev, ki se je zgodila v sredini meseca julija v Ljubljani ter kratek kronološki pregled aktivnosti na projektu. S tem načinom študija bi vsem športnikom, ne le nogometašem, omogočili nadaljevanje šolanja, četudi le-ti prebivajo v tujini, učinkovitejše dokončanje le-tega in nenazadnje lažji prehod v življenjsko obdobje po športni karieri. "Izjemno sem srečen in hvaležen, da sem lahko po mnogih letih spet sedel v šolske klopi. Študij na daljavo prinaša ničkoliko prednosti in koristi, ki jih vrhunski športnik pri klasičnemu načinu študija ni deležen", je zadovoljen pripomnil slovenski nogometni reprezentant Boštjan Cesar, ki je eden prvih naših članov, ki je pokazal velik interes in nenazadnje s pomočjo SPINS-a in SŠS vstopil v sistem popolnega študija na daljavo, a na srednješolskem nivoju.

Predstavniki ministrstva so pokazali velik interes in zanimanje za tovrsten program in način študija ter podprli projekt, ki jim je bil predstavljen. V obojestranskem interesu je, da se v čim krajšem času poišče partnerja (Univerzo) pri projektu, ki bo dovolj odprt in fleksibilen za vse najmodernejše oblike in izvedbe študija. Sklenjen je bil dogovor, da do meseca oktobra SPINS in SŠS poiščeta partnerja, s katerim bodo na MVZT opravljeni razgovori in s pomočjo katerega bo projekt realiziran. V kratkem SPINS in SŠS prav tako načrtujeta obisk pri predsedniku Vlade ter predsedniku Republike Slovenije, katerima bo izmed nekaj izredno aktualnih projektov, vsekakor predstavljen tudi študij na daljavo za športnike.

SPINS

Ostale novice

 • XII. skupščina SPINS
  3.12.2019

  XII. skupščina SPINS

  Na redni skupščini SPINS potrjen predlog standardne pogodbe za trenerje ter zavarovanje za člane za primer trajne nesposobnost za igranje nogometa.

 • Vabilo na skupščino sindikata SPINS
  22.11.2019

  Vabilo na skupščino sindikata SPINS

  V skladu s statutom SPINS je predsednik sindikata, Dejan Stefanović, sklical XII. skupščino sindikata, ki bo v ponedeljek 2. 12. 2019, v Ljubljani.

 • Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019
  12.11.2019

  Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019

  Sydney, glavno mesto avstralske zvezne države Novi južni Wales in največje ter najstarejše mesto Avstralije je tokrat gostilo generalno skupščino Svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPRO, katere sta udeležena tudi predstavnika Slovenije.

 • UGODNOST ZA ČLANE: popust pri nakupu opreme Technogym
  28.10.2019

  UGODNOST ZA ČLANE: popust pri nakupu opreme Technogym

  Sindikat SPINS je pred dnevi sklenil partnerstvo s podjetjem PROWELLNESS d.o.o., ki je generalni uvoznik za opremo Technogym v Sloveniji.

 • Izobraževanje športniku vliva pogum in dodatno energijo
  17.10.2019

  Izobraževanje športniku vliva pogum in dodatno energijo

  Branilec Juventusa, Giorgio Chiellini, je v preteklosti že spregovoril o tem, kako mu je izobraževanje pomagalo pri celostnem osebnem razvoju, kar se je odražalo tudi v boljših predstavah na igrišču.

Sorodne novice

Sponzorji