Novice

< nazaj

Boštjan Cesar se je vrnil v šolske klopi

Datum: 6.9.2010

Po skoraj trinajstih letih kariere vrhunskega športnika, se je naš nogometni reprezentant Boštjan Cesar odločil, da se zopet vključi v izobraževalni sistem, a tokrat malo drugače. S pomočjo Sindikata profesionalnih igralcev nogometa Slovenije in Sindikata športnikov Slovenije se je vpisal v tako imenovani študij na daljavo.

V preteklem tednu so se predstavniki SPINS-a in SŠS že drugič tem letu sestali z visokimi predstavniki Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Republike Slovenije. Prvi uradni sestanek je namreč potekal z bivšo direktorico Direktorata za visoko šolstvo, mag. Majdo Širok. Tema razgovora je bila nadaljevanje projekta obeh sindikatov za uveljavitev študija na daljavo na visokošolskem nivoju za športnike v slovenskem izobraževalnem sistemu.

Visokim predstavnikom MVZT, v.d. direktorju Direktorata za visoko šolstvo, dr. Stojanu Sorcanu in predstavnici Direktorata za informacijsko družbo, dr. Davorki Šel, so bili v prvi vrsti predstavljeni izsledki projektne delavnice FIFPro, na temo priprave posebnega študija na daljavo za nogometašev, ki se je zgodila v sredini meseca julija v Ljubljani ter kratek kronološki pregled aktivnosti na projektu. S tem načinom študija bi vsem športnikom, ne le nogometašem, omogočili nadaljevanje šolanja, četudi le-ti prebivajo v tujini, učinkovitejše dokončanje le-tega in nenazadnje lažji prehod v življenjsko obdobje po športni karieri. "Izjemno sem srečen in hvaležen, da sem lahko po mnogih letih spet sedel v šolske klopi. Študij na daljavo prinaša ničkoliko prednosti in koristi, ki jih vrhunski športnik pri klasičnemu načinu študija ni deležen", je zadovoljen pripomnil slovenski nogometni reprezentant Boštjan Cesar, ki je eden prvih naših članov, ki je pokazal velik interes in nenazadnje s pomočjo SPINS-a in SŠS vstopil v sistem popolnega študija na daljavo, a na srednješolskem nivoju.

Predstavniki ministrstva so pokazali velik interes in zanimanje za tovrsten program in način študija ter podprli projekt, ki jim je bil predstavljen. V obojestranskem interesu je, da se v čim krajšem času poišče partnerja (Univerzo) pri projektu, ki bo dovolj odprt in fleksibilen za vse najmodernejše oblike in izvedbe študija. Sklenjen je bil dogovor, da do meseca oktobra SPINS in SŠS poiščeta partnerja, s katerim bodo na MVZT opravljeni razgovori in s pomočjo katerega bo projekt realiziran. V kratkem SPINS in SŠS prav tako načrtujeta obisk pri predsedniku Vlade ter predsedniku Republike Slovenije, katerima bo izmed nekaj izredno aktualnih projektov, vsekakor predstavljen tudi študij na daljavo za športnike.

SPINS

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji