Novice

< nazaj

Prvi diplomanti izobraževalnih programov na daljavo

Datum: 27.9.2011

Nizozemski nogometaši imajo ponovno razlog več za veselje. Pred kratkim je namreč prvih petnajst, bivših in še vedno aktivnih, nizozemskih nogometašev, zaključilo štiriletni program izobraževanja na daljavo, ki ga je koordiniral nizozemski sindikat nogometašev VVCS.

Deset nogometašev je preko študija na daljavo, ki je med športniki v svetu vedno bolj priljubljen in nenazadnje nujno potreben, na ravni poklicnega izobraževanja pridobilo diplomo trgovskega tehnika, ostalih pet, pa je na istem področju, a na visokošolski ravni, pridobilo naziv diplomirani poslovodja.
Trud in čas, ki so ga nogometaši vložili v študij, so predstavniki nizozemskega sindikata nagradili ter se jim oddolžili s slavnostno prireditvijo in podelitvijo diplom.

Prav tako so se diplomantov veselili v Južni Ameriki, natančneje v Argentini. Tam so namreč vsem nogometašem, ki jim je argentinski sindikat s štipendijami ali posojili pomagal dokončati visokošolsko izobraževanje, podelili nagrade in diplome.

Ne smemo pa pozabiti, da je v letošnjem letu tudi SPINS-u uspel velik korak. V mednarodni projekt, ki ga je po vzoru nizozemskega sindikata in s pomočjo sredstev ter vzpodbud Evropske komisije, izvedla svetovna zveza nogometnih sindikatov FIFPro (FIFPro Online Academy), smo vključili sedem naših članov in še vedno aktivnih nogometašev.

Med tistimi, ki bodo sodelovali v univerzitetnem programu športnega menedžmenta, ki se bo izvajal izključno na daljavo, sta tudi dve zveneči imeni, bivša člana slovenske A-reprezentance, Suad Fileković in Dalibor Stevanović. Ostali kandidati so nogometaši NK Olimpija, Milan Anđelković, Erik Salkič in Davor Škerjanc, nogometaš NK Domžale, Tadej Apatič in Darko Brljak, član NK Gorica. Študij, ki poteka na danski univerzi UCN Denmark, se je pričel s 1. septembrom, tako da so naši novopečeni študentje že kar pošteno poprijeli za knjige. Vsekakor se nadejamo, da bomo imeli čez štiri leta tudi mi priložnost podeliti nagrade omenjenim fantom, za uspešno zaključen študij.

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji