Raziskava: ”Družbeni status slovenskih nogometašev po zaključeni športni karieri”

arhiv >>

Raziskava: ”Družbeni status slovenskih nogometašev po zaključeni športni karieri”

Kariera športnikov je omejena z leti udejstvovanja, z nevarnostjo poškodb in s številnimi drugimi dejavniki, ki jim lahko spremenijo življenje. Zato morajo športniki med svojo kariero misliti tudi na preživetje po končani športni karieri, saj vsi ne zaslužijo toliko, da bi jim privarčevani kapital zadostoval za »brezdelno življenje«. Prav tu pa nastopi problem, saj vrhunski šport od posameznika zahteva popolno osredotočenost, skoncentriranost zgolj na proces treninga, regeneracije, tekmovanja, tehniko ...

Smernice EU


Organizacija EU Athletes, ki zastopa preko 30.000 profesoinalnih in vrhunskih športnikov ter združuje sindikate s področja športa znotraj EU, je v sodelovanju z institucijami Evropske unije pripravila vsebinske usmeritve, ki bodo služile kot glavno vodilo za učinkovito in uspešno implementacijo programov za športnike, ki zaključujejo svojo športno pot oziroma vstopajo v obdobje, po končani športni karieri.

Tukaj si lahko ogledate omenjeni dokument:

- Smernice EU: ”Priporočene aktivnosti in podpora talentiranim ter vrhunskim športnikom ob prehodu v življenjsko obdobje po končani športni karieri.”
Sponzorji