Novice

< nazaj

Študij športnega menedžmenta se bo izvajal na Danskem

Datum: 10.5.2011

Delovna skupina organizacije FIFPro je uspešno zaključila zadnji pomemben sestanek v sklopu organizacijskih priprav, na izvedbo visokošolskega študija na daljavo za nogometaše. Študij na mednarodnem nivoju se bo izvajal na Danskem, v partnerstvu z univerzo “University College of Northern Denmark (UCN)”.

Rezultati dela in pogajanj so se začeli kazati z uspešno sklenitvijo dogovora o sodelovanju, med organizacijo FIFPro ter dansko univerzo “University College of Northern Denmark (UCN)”. Plod dobrih poslovnih odnosov je tudi optimistično načrtovan začetek izvajanja študijskega programa na daljavo, ki je določen za mesec september 2011. 

Cilj delovne skupine, predstavnikov 11 sodelujočih držav, članic EU, je čim hitrejša in učinkovitejša vzpostavitev mednarodno primerljivih programov visošolskega študija na daljavo, v okviru tako imenovane »FIFPro Online Academy«. S skrbno izbranim študijskim programom športnega menedžmenta bo tako mladim športnikom, na eni strani omogočeno združevanje športnih in študijskih aktivnosti, po drugi strani pa bo njihovo vključevanje na trg dela po končani športni karieri, občutno lažje.

Odziv posameznih sodelujočih držav na razvoj projekta je dober. Zdaj je njihova naloga, da k študiju pritegnejo čim večje število športnikov, nogometašev. V prvem študijskem letu naj bi v programu sodelovalo od 20 do 25 posameznikov.

SPINS
Foto: arhiv

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji