Novice

< nazaj

Študij športnega menedžmenta se bo izvajal na Danskem

Datum: 10.5.2011

Delovna skupina organizacije FIFPro je uspešno zaključila zadnji pomemben sestanek v sklopu organizacijskih priprav, na izvedbo visokošolskega študija na daljavo za nogometaše. Študij na mednarodnem nivoju se bo izvajal na Danskem, v partnerstvu z univerzo “University College of Northern Denmark (UCN)”.

Rezultati dela in pogajanj so se začeli kazati z uspešno sklenitvijo dogovora o sodelovanju, med organizacijo FIFPro ter dansko univerzo “University College of Northern Denmark (UCN)”. Plod dobrih poslovnih odnosov je tudi optimistično načrtovan začetek izvajanja študijskega programa na daljavo, ki je določen za mesec september 2011. 

Cilj delovne skupine, predstavnikov 11 sodelujočih držav, članic EU, je čim hitrejša in učinkovitejša vzpostavitev mednarodno primerljivih programov visošolskega študija na daljavo, v okviru tako imenovane »FIFPro Online Academy«. S skrbno izbranim študijskim programom športnega menedžmenta bo tako mladim športnikom, na eni strani omogočeno združevanje športnih in študijskih aktivnosti, po drugi strani pa bo njihovo vključevanje na trg dela po končani športni karieri, občutno lažje.

Odziv posameznih sodelujočih držav na razvoj projekta je dober. Zdaj je njihova naloga, da k študiju pritegnejo čim večje število športnikov, nogometašev. V prvem študijskem letu naj bi v programu sodelovalo od 20 do 25 posameznikov.

SPINS
Foto: arhiv

Ostale novice

 • 'Raising our game': strokovni forum na temo ženskega nogometa
  27.7.2022

  'Raising our game': strokovni forum na temo ženskega nogometa

  V Londonu je potekal dvodnevni forum ‘Raising our game’, ki ga je organiziralo Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO, udeležila pa se ga je tudi bivša reprezentantka in članica upravnega odbora SPINS, Tjaša Tibaut.

 • Sindikat SPINS pomagal mlademu nogometašu iz Senegala
  14.7.2022

  Sindikat SPINS pomagal mlademu nogometašu iz Senegala

  Pred dnevi se je na sindikat SPINS po nasvet zetekel mladi enaindvajsetletni nogometaš iz Senegala, Bakary Keita. Vodstvo sindikata ga je nemudoma podprlo in se dogovorilo s trenerjem ND Ilirija, Goranom Stankovićem, da ta obišče četrtkov trening.

 • Stavka kanadskih nogometašev
  6.6.2022

  Stavka kanadskih nogometašev

  Pripravljalna tekma med nogometnima ekipama Kanade in Paname sinoči ni bila odigrana zaradi stavke kanadskih nogometašev.

 • Umrl je Goran Sanković
  5.6.2022

  Umrl je Goran Sanković

  Z veliko žalostjo sporočamo, da je umrl celjski nogometaš in nekdanji slovenski reprezentant Goran Sanković.

 • Predsednik FIFA gost skupščine španskega sindikata AFE
  1.6.2022

  Predsednik FIFA gost skupščine španskega sindikata AFE

  Španski sindikat profesionalnih nogometašev AFE organiziral redno letno skupščino, na kateri je sodelovalo več kot 400 članov. Vabilu na srečanje se je odzval poseben gost, predsednik FIFA Gianni Infantino.

Sorodne novice

Sponzorji