Novice

< nazaj

Študij športnega menedžmenta se bo izvajal na Danskem

Datum: 10.5.2011

Delovna skupina organizacije FIFPro je uspešno zaključila zadnji pomemben sestanek v sklopu organizacijskih priprav, na izvedbo visokošolskega študija na daljavo za nogometaše. Študij na mednarodnem nivoju se bo izvajal na Danskem, v partnerstvu z univerzo “University College of Northern Denmark (UCN)”.

Rezultati dela in pogajanj so se začeli kazati z uspešno sklenitvijo dogovora o sodelovanju, med organizacijo FIFPro ter dansko univerzo “University College of Northern Denmark (UCN)”. Plod dobrih poslovnih odnosov je tudi optimistično načrtovan začetek izvajanja študijskega programa na daljavo, ki je določen za mesec september 2011. 

Cilj delovne skupine, predstavnikov 11 sodelujočih držav, članic EU, je čim hitrejša in učinkovitejša vzpostavitev mednarodno primerljivih programov visošolskega študija na daljavo, v okviru tako imenovane »FIFPro Online Academy«. S skrbno izbranim študijskim programom športnega menedžmenta bo tako mladim športnikom, na eni strani omogočeno združevanje športnih in študijskih aktivnosti, po drugi strani pa bo njihovo vključevanje na trg dela po končani športni karieri, občutno lažje.

Odziv posameznih sodelujočih držav na razvoj projekta je dober. Zdaj je njihova naloga, da k študiju pritegnejo čim večje število športnikov, nogometašev. V prvem študijskem letu naj bi v programu sodelovalo od 20 do 25 posameznikov.

SPINS
Foto: arhiv

Ostale novice

 • SREČNO 2019
  3.1.2019

  SREČNO 2019

  Želimo vam srečno in uspešno leto 2019.

 • Konstitutivna seja arbitraže NZS
  20.12.2018

  Konstitutivna seja arbitraže NZS

  V ponedeljek so se na konstitutivni seji zbrali člani Arbitraže NZS, ki bo v prihodnje pristojna za reševanje sporov iz pogodbenega razmerja v nogometu.

 • Večno mesto Rim gosti generalno skupščino FIFPro 2018
  27.11.2018

  Večno mesto Rim gosti generalno skupščino FIFPro 2018

  Večno mesto, kot pravijo Rimu, bo v prihajajočih dneh gostil generalno skupščino Svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPro, katere sta udeležena tudi predstavnika Slovenije, predsednik SPINS Dejan Stefanović in Marko Levovnik.

 • Delovno srečanje vodstva NZS in SPINS
  23.10.2018

  Delovno srečanje vodstva NZS in SPINS

  Danes se je vodstvo Nogometne zveze Slovenije, predsednik Radenko Mijatović in eden izmed štirih podpredsednikov Franci Zavrl, udeležilo delovnega sestanka na sedežu sindikata SPINS, z namenom potrditve smernic sodelovanja v prihodnjih nekaj mesecih.

 • Giorgio Chiellini podpira kampanjo FIFPro ”Mind the Gap”
  18.10.2018

  Giorgio Chiellini podpira kampanjo FIFPro ”Mind the Gap”

  Branilec Juventusa in italijanske nogometne reprezentance Giorgio Chiellini podpira kampanjo "Mind the Gap".

Sorodne novice

Sponzorji