Novice

< nazaj

Zanimanje športnikov, študentov, preseglo vsa pričakovanja

Datum: 2.12.2011

Program izobraževanja na daljavo, ki se izvaja v okviru projekta FIFPro Online Academy, na danski univerzi University College of Northern Denmark (UCN), je v mnogih pogledih presegel vsa pričakovanja.

V projektu, kjer z roko v roki sodelujeta svetovno združenje nogometnih sindikatov, FIFPro in danska univerza University College of Northern Denmark (UCN), sodeluje 12 držav Evropske unije.

V začetku meseca septembra se je 51 športnikov uspešno vključilo v dodiplomski študijski program športnega menedžmenta. Cilj snovalcev projekta je bil, v študijski proces vključiti najmanj 25 profesionalnih športnikov, a so že prvi odzivi pokazali, da bo število kandidatov precej večje. Na razpis se je tako prijavilo preko 75 profesionalnih športnikov in športnic. Po izpolnjenih vpisnih postopkih in uspešno opravljenem sprejemnem izpitu iz znanja angleškega jezika, je tako k programu pristopilo 51 študentov iz desetih evropskih držav, med katerimi je tudi Slovenija (Danska, Anglija, Finska, Francija, Irska, Nizozemska, Norveška Škotska, Švedska). Lahko se pohvalimo, da Slovenijo zastopa kar sedem študentov, profesionalnih nogometašev (Dalibor Stevanović, Suad Fileković, Milan Anđelković, Davor Škerjanc, Tadej Apatič, Darko Brljak, Erik Salkič).

Študijski program je brezplačen in poteka v celoti na daljavo, kar pomeni da študent potrebuje le računalnik, internetno povezavo in programsko opremo, ki omogoča nemoteno komunikacijo s fakulteto. Takšen način študija športnikom omogoča neprekinjeno opravljanje študijskih obveznosti, ob aktivnem ukvarjanju s športom. Vsebina programa se ne razlikuje od tistega, ki ga obiskujejo redni študenti na fakulteti.

Vsak od študentov je ob začetku študijskega leta prejel vstopna gesla, s katerimi se aktivno vključijo v tako imenovano spletno učilnico. Ta spletni prostor v enem delu deluje kot socialno omrežje v drugem delu pa kot običajna predavalnica, saj športniki preko video konference spremljajo predavanja. V kolikor predavanja zamudijo se le ta v obliki video posnetka shranijo v spletnem arhivu, kjer si jih študent kasneje lahko tudi ogleda.

Izjemno pomemben je tudi stik s študenti in pomoč pri izvajanju študijskih aktivnosti. Prav zato za športnike v Sloveniji skrbi Marko Levovnik, ki v vlogi tutorja spremlja njihov napredek ter jim pomaga pri reševanju problemov ali komunikaciji s fakuleteto.

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji