Novice

< nazaj

Projektna delavnica FIFPro Online Academy v Ljubljani

Datum: 15.7.2010

V sredini meseca julija je bila pod okriljem svetovne zveze nogometnih sindikatov (FIFPro), v Ljubljani organizirana in izvedena dvodnevna projektna delavnica na temo študija na daljavo (FIFPro Oline Academy) za nogometaše.

Projektne delavnice se je udeležilo 21 udeležencev iz 12 evropskih držav, ki aktivno sodelujejo v projektu. Prav tako so bili prisotni: predstavnik Evropske komisije, predstavnik Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Republike Slovenije, izvršna sekretarka ZSSS, sekretar mladih reprezentanc Nogometne zveze Slovenije in še nekaj drugih povabljenih gostov.

Prisotni so povzeli dosedanje izsledke raziskav in izobraževalnih sistemov v posameznih državah ter obravnavali ponudbo univerze iz Birminghama, kjer naj bi se zgoraj omenjeni visokošolski študij na mednarodnem nivoju, lahko tudi implementiral.

Sindikat športnikov Slovenije in Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije, v naslednjem mesecu načrtuje delovni sestanek s predstavniki Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo, kjer se bodo iskale rešitve in možnosti za čim uspešnejšo ter učinkovitejšo uveljavitev tovrstnega študija v našem izobraževalnem sistemu. S tem bi vsem športnikom, ne le nogometašem, omogočili nadaljevanje šolanja, učinkovitejše dokončanje le-tega in nenazadnje lažji prehod v življenjsko obdobje po športni karieri.

SPINS

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji