Novice

< nazaj

Projektna delavnica FIFPro Online Academy v Ljubljani

Datum: 15.7.2010

V sredini meseca julija je bila pod okriljem svetovne zveze nogometnih sindikatov (FIFPro), v Ljubljani organizirana in izvedena dvodnevna projektna delavnica na temo študija na daljavo (FIFPro Oline Academy) za nogometaše.

Projektne delavnice se je udeležilo 21 udeležencev iz 12 evropskih držav, ki aktivno sodelujejo v projektu. Prav tako so bili prisotni: predstavnik Evropske komisije, predstavnik Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Republike Slovenije, izvršna sekretarka ZSSS, sekretar mladih reprezentanc Nogometne zveze Slovenije in še nekaj drugih povabljenih gostov.

Prisotni so povzeli dosedanje izsledke raziskav in izobraževalnih sistemov v posameznih državah ter obravnavali ponudbo univerze iz Birminghama, kjer naj bi se zgoraj omenjeni visokošolski študij na mednarodnem nivoju, lahko tudi implementiral.

Sindikat športnikov Slovenije in Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije, v naslednjem mesecu načrtuje delovni sestanek s predstavniki Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo, kjer se bodo iskale rešitve in možnosti za čim uspešnejšo ter učinkovitejšo uveljavitev tovrstnega študija v našem izobraževalnem sistemu. S tem bi vsem športnikom, ne le nogometašem, omogočili nadaljevanje šolanja, učinkovitejše dokončanje le-tega in nenazadnje lažji prehod v življenjsko obdobje po športni karieri.

SPINS

Ostale novice

 • SREČNO 2019
  3.1.2019

  SREČNO 2019

  Želimo vam srečno in uspešno leto 2019.

 • Konstitutivna seja arbitraže NZS
  20.12.2018

  Konstitutivna seja arbitraže NZS

  V ponedeljek so se na konstitutivni seji zbrali člani Arbitraže NZS, ki bo v prihodnje pristojna za reševanje sporov iz pogodbenega razmerja v nogometu.

 • Večno mesto Rim gosti generalno skupščino FIFPro 2018
  27.11.2018

  Večno mesto Rim gosti generalno skupščino FIFPro 2018

  Večno mesto, kot pravijo Rimu, bo v prihajajočih dneh gostil generalno skupščino Svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPro, katere sta udeležena tudi predstavnika Slovenije, predsednik SPINS Dejan Stefanović in Marko Levovnik.

 • Delovno srečanje vodstva NZS in SPINS
  23.10.2018

  Delovno srečanje vodstva NZS in SPINS

  Danes se je vodstvo Nogometne zveze Slovenije, predsednik Radenko Mijatović in eden izmed štirih podpredsednikov Franci Zavrl, udeležilo delovnega sestanka na sedežu sindikata SPINS, z namenom potrditve smernic sodelovanja v prihodnjih nekaj mesecih.

 • Giorgio Chiellini podpira kampanjo FIFPro ”Mind the Gap”
  18.10.2018

  Giorgio Chiellini podpira kampanjo FIFPro ”Mind the Gap”

  Branilec Juventusa in italijanske nogometne reprezentance Giorgio Chiellini podpira kampanjo "Mind the Gap".

Sorodne novice

Sponzorji