Novice

< nazaj

V drugi fazi izplačil iz sklada FIFA bo sredstva prejelo 140 nogometašev

Datum: 8.4.2022
Po odločitvi, ki jo je v skladu s protokolom programa sprejel združeni strokovni odbor svetovne nogometne zveze FIFA in svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPRO, bo dodatnih 140 profesionalnih nogometašev prejelo nadomestilo iz sklada FIFA, namenjenega nogometašem, ki so predvsem zaradi insolventnosti klubov ostali brez zagotovljenih pogodbenih obveznosti.
 
Iz sklada FIFA, ki je bil z namenom zagotavljanja finančne pomoči igralcem ustanovljen leta 2020, je sredstva prejelo že več kot 1.000 nogometašev. Novih 140 odobrenih vlog je namenjenih drugi fazi izplačil in se nanaša na obdobje od julija do decembra 2020, za katerega je bilo skupno dodeljenih 3 miljone ameriških dolarjev.
 
FIFA je v sedemletni shemi skladu namenila 16 milijonov USD, ki so bili oziroma bodo razdeljeni v štiri cikle prijav, kot sledi:
- 1. julij 2015 – 30. junij 2020: 5 milijonov USD
- 1. julij 2020 – 31. december 2020: 3 milijone USD
- 1. januar 2021 – 31. december 2021: 4 milijone USD
- 1. januar 2022 – 31. december 2022: 4 milijone USD
 
Oddaje prijav za prvi dve obdobji sta se že zaključili, zato FIFA poziva vse zainteresirane, da oddajo prijave za tretje in četrto obdobje preko prijavnega obrazca, na TEJ POVEZAVI
 
»Sklad FIFA za nogometaše pomembno vpliva na zagotavljanje njihove zaščite v stiski. Skupaj s FIFPRO se veselimo, da bomo vstopili v drugo polovico te pomembne pobude, ki zagotavlja bistveno podporo glavnim akterjem nogometa,« je povedal Emilio García Silvero, vodja oddelka FIFA za pravne zadeve in skladnost.
 
"Vzporedno s to pobudo, v zadnjih letih, delamo konkretne korake za nadaljnje izboljšanje našega pravnega položaja, prav zato, da bi se spopadli s plačilno nedisciplino. Sklad FIFA se je ponovno izkazal kot pomembna varovalka za profesionalne nogometaše po vsem svetu. V drugi fazi izplačil sklada bo še 140 igralcev iz 15 lig prejelo povračilo znatnega dela svojih neizplačanih plač v državah, kjer ni zadostnih mehanizmov zaščite,” je zadnje dogajanje komentiral Roy Vermeer, pravni direktor FIFPRO.
 
Več informacij in podatkov, ki se nanašajo na drugo obdobje izplačil sklada FIFA je na voljo v poročilu na TEJ POVEZAVI.

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji