Novice

< nazaj

Enotnost in moč nogometašev prve španske lige

Datum: 23.8.2018
V sredo 22. avgusta so se na sedežu španskega sindikata profesionalnih nogometašev AFE srečali kapetani in drugi igralci, predstavniki klubov najvišjega ranga državnega tekmovanja, z namenom obravnave perečih vprašanj, ki jih zadevajo. ​Kapetani štirinajstih ekip, vključno s Sergiom Ramosom iz Real Madrida in Sergiom Busquetsem iz Barcelone so se zbrali, da bi razpravljali o najbolj izpostavljenih temah, kot so bile predvidene tekme in podpisani dogovor, ki jih LaLiga želi organizirati v Združenih državah, razpored tekmovanja in druga vprašanja, ki zadevajo igralce.

Na srečanju so igralci prenesli svojo polno podporo sindikatu AFE pri sprejemanju odločitev, za katere menijo, da so primerne in koristne za nogometaše. To zadeva tudi nujno srečanje upravnega odbora AFE in predstavnikov Lalige, z namenom rešitve vprašanj.
 
Če nogometaši v sklopu pogajanj ne dosežejo zadovoljivih sporazumov, so enotni, da bodo sprejeli ustrezne ukrepe. Igralci zahtevajo, da se njihov glas upošteva pri vsakem odločanju. Podporo nogometašem je izreklo tudi svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPro.
 
Nogometaši so ogorčeni in razočarani nad nespoštljivim odnosom predstavnikov španske lige. ”Mi smo pripravljeni iti do konca,” je dejal David Aganzo, predsednik AFE. ”Nogometaši ne razmišljajo samo o denarju, mislijo tudi na zdravje in na naše navijače.” 
 
"Morali bi biti bolj razumni. Nepošteno je, da je brez naše vednosti podpisan petnajstletni sporazum z ameriškim multinacionalkami. Tukaj smo, da izboljšamo nogomet, ne igramo samo za denar. Če bi nas predhodno obvestili o tej nameri, bi se seveda pogovarjali, vendar ni bilo tako. Niso nas obvestili o ničemer in to ni prvič. Igralci pač niso naprodaj, ker ponavljam, ne razmišljajo samo o denarju," je zaključil.

Ostale novice

 • SREČNO 2019
  3.1.2019

  SREČNO 2019

  Želimo vam srečno in uspešno leto 2019.

 • Konstitutivna seja arbitraže NZS
  20.12.2018

  Konstitutivna seja arbitraže NZS

  V ponedeljek so se na konstitutivni seji zbrali člani Arbitraže NZS, ki bo v prihodnje pristojna za reševanje sporov iz pogodbenega razmerja v nogometu.

 • Večno mesto Rim gosti generalno skupščino FIFPro 2018
  27.11.2018

  Večno mesto Rim gosti generalno skupščino FIFPro 2018

  Večno mesto, kot pravijo Rimu, bo v prihajajočih dneh gostil generalno skupščino Svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPro, katere sta udeležena tudi predstavnika Slovenije, predsednik SPINS Dejan Stefanović in Marko Levovnik.

 • Delovno srečanje vodstva NZS in SPINS
  23.10.2018

  Delovno srečanje vodstva NZS in SPINS

  Danes se je vodstvo Nogometne zveze Slovenije, predsednik Radenko Mijatović in eden izmed štirih podpredsednikov Franci Zavrl, udeležilo delovnega sestanka na sedežu sindikata SPINS, z namenom potrditve smernic sodelovanja v prihodnjih nekaj mesecih.

 • Giorgio Chiellini podpira kampanjo FIFPro ”Mind the Gap”
  18.10.2018

  Giorgio Chiellini podpira kampanjo FIFPro ”Mind the Gap”

  Branilec Juventusa in italijanske nogometne reprezentance Giorgio Chiellini podpira kampanjo "Mind the Gap".

Sorodne novice

Sponzorji