SPINS XI

arhiv >>

Izbor najboljših nogometašev sezone, s strani profesionalnih nogometašev, članov SPINS, se je pričel leta 2004, ko je na naslov sindikata SPINS prispelo 216 veljavnih glasovnic.

Prva uradna razglasitev je bila izvedena na skupščini SPINS, in sicer 29. maja 2004. Sprva se je glasovalo le o najboljšemu nogometašu v Sloveniji, naslednje leto pa se je po vzoru svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPro, izbiralo tudi najboljšo enajsterico sezone, kar se je ohranilo vse do danes.

Kasneje so bila izboru dodana glasovanja za najboljšega slovenskega nogometaša sezone in najboljšega nogometaša druge slovenske nogometne lige.

O glasovanju za SPINS XI

V letošnjem letu, ko smo priča že sedmemu izboru najboljših nogometašev sezone, smo glasovanje popestrili še z izborom najboljšega vratarja, najboljšega branilca, najboljšega veznega igralca, najboljšega napadalca, najboljšega mladega nogometaša in najboljšega trenerja sezone 2011/2012, s čimer smo izbor razširili ter mu dodali še večjo veljavo in pomen.

V glasovanje za SPINS XI, v tekmovalni sezoni 2011/12, so bili vključeni vsi igralci prve slovenske nogometne lige, igralci druge slovenske nogometne lige pa so glasovali za najboljšega igralca svoje lige in najboljšega nogometaša leta. Prav tako so v letošnji sezoni pri glasovanju za najboljšega trenerja sezone v Sloveniji, sodelovali vsi glavni trenerji in njihovi pomočniki, tako prve kot druge slovenske nogometne lige.

Nagrada za najboljšega nogometaša po izboru stanovskih kolegov, je v svetu že dolgo ena od najbolj cenjenih lovorik, ki jih nogometaš lahko dobi, saj je to priznanje, ki ga v bistvu podeljujejo soigralci in nasprotniki, ki so vse veščine nogometne igre spoznali med dvoboji na travnati površini.
 

 

Sponzorji