Novice

< nazaj

Začetek treningov, a s strogim upoštevanjem socialne distance

Datum: 8.5.2020
Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije se je v času, ko zaznavamo omejevanje pandemije koronavirusa COVID-19, v sodelovanju z nogometnimi deležniki, pozitivno odzval na predlog priporočil, ki jih je pripravil Nacionalni inštitut za javno zdravje, skupaj z deležniki na področju nogometa. Vsi deležniki so torej vključeni v postopke nadaljevanja in tako želenega zaključka prvenstvenih tekem na najvišji ravni tekmovanja v Sloveniji. 

Z namenom, da se profesionalnim nogometašem omogoči vrnitev k opravljanju svojega dela ter ob upoštevanju priporočil in navodil s strani ustreznih državnih in strokovnih organov, je zdravstvena komisija NZS pripravila priporočila za izvajanje nogometnih aktivnosti v času, ko epidemija koronavirusa COVID-19 še obstaja in je normalno izvajanje vadbenih procesov in izvedbe tekmovanj bistveno omejena. Priporočila je predhodno sindikat vsebinsko podprl in dodal, da bo za nogometaše bistvenega pomena naslednji korak sporščanja ukrepov, ko bodo podane možnosti treniranja v skupinah, telesni stiki in nadaljevanje tekmovanja. 

V sklopu priprav na začetek treningov je včeraj NZS organizirala videokonferenco, na kateri je dr. Bojana Beović prvoligaškim klubom predala navodila in usmeritve za varno udejstvovanje pri vrnitvi na igrišča. Konferenci je prisostvoval tudi predstavnik sindikata SPINS.

Sindikat SPINS bo skupaj s krovno organizacijo na področju nogometa in NIJZ podrobno spremljal stanje v klubih in na podlagi teh podatkov sprejemal odgovorne odločitve v dobrobit športa in športnikov. V prihajajočih dveh tednih bodo predstavniki sindikata obiskali vse klube 1. SNL in preverili upoštevanje protokola s strani klubov in odziv svojih članov.

Na tej povezavi si lahko ogledate priporočila in zahteve, ki jih bodo nogometni klubi upoštevali pri izvajanju nogometnih aktivnosti v času priprav ter v pripravi in izvedbi varne organizacije tekem. 

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji