Novice

< nazaj

Sindikat športnikov Slovenije stopil v bran igralcem RK Cimos Koper

Datum: 18.6.2013
Sindikat športnikov Slovenije je skupaj z rokometaši RK Cimos Koper pripravil izjavo za medije, kjer športniki zanikajo številne neresnice, ki jih je v medijih navedla skupina t.i. pooblaščencev omenjenega rokometnega kluba.

Izjavo si lahko preberete spodaj:

Igralci Rokometnega kluba Cimos Koper v celoti zavračamo trditve v izjavi za medije, ki jo je objavila t.i. skupina pooblaščencev kluba (Vianej Višnjevec, Aljoša Bertok, Rado Velkavrh in Simon Maučec) dne 16.6.2013.
 
Glede na leta vloženega truda in predanosti klubu ter v zadnjem obdobju skupnemu prizadevanju za ugodno rešitev nastale situacije, smo vsekakor pričakovali bolj spoštljiv odnos s strani vodstva kluba oziroma njihovih pooblaščencev. Moti nas predvsem dejstvo, da smo izključno preko medijev zasledili izjavo, s katero se širijo neresnice, zavaja javnost in se nas igralce postavlja na laž.
 
Za bolj objektivno in jasno ponazoritev zadeve predstavljamo potek dogodkov v RK Cimos Koper v zadnjih šestih mesecih.
 
Januarja 2013 so se začeli kazati prvi znaki prihajajoče finančne krize, saj so bili igralci prvič v zadnjih nekaj letih, odkar se je rezultatska raven kluba izrazito dvignila, denarno kaznovani oz. prisiljeni na znižanje pogodbenih obveznosti zaradi neizpolnjevanja pričakovanih rezultatov vodstva kluba, čeprav je bila tekmovalna sezona v teku, rezultatski uspehi pa enaki tistim, ki jih je klub dosegal v preteklih letih.
 
Igralci, ki so pristali na znižanje pogodbenih obveznosti so posledično prejeli decembrsko plačo, nekateri od njih tudi januarsko. S temi izplačili se je zaključilo poravnavanje mesečnih obveznosti kluba do igralcev. Neizpolnjevanje pogodbenih obveznosti traja vse do danes.
 
V zvezi s tem dodajamo, da je bilo vodstvo kluba glede na likvidnostne težave družbe Cimos d.d., glavnega sponzorja kluba, obveščeno o prihajajočem kriznem obdobju, pri čemer je zaradi skrivanja informacij oz. izogibanja odkritemu pogovoru z igralci precejšnjemu številu le-teh onemogočilo prestop v kvalitetne evropske ali svetovne klube, ki so v zimskem prestopnem obdobju še ponujali prosta igralna mesta. Komunikacijski molk je trajal vse do maja oz. junija 2013, ko smo bili igralci obveščeni, da finančne rešitve za klub skoraj ni več mogoče zagotoviti. Ob tem je direktor kluba za nekatere igralce v zimskem prestopnem roku kljub temu zahteval vrtoglave odškodnine, ki si jih potencialni novi ”delodajalci” niso mogli privoščiti ali jih niso hoteli izplačati.  
 
Poudarjamo, da smo bili vsi igralci vedno pripravljeni na pogovor z vodstvom kluba in odprti za vse predloge kluba. V želji, da najdemo skupno rešitev, smo se obrnili na Sindikat športnikov Slovenije, ki nam je ponudil  pravno pomoč in nam vseskozi stal ob strani. Maja 2013 so se naši predstavniki sestali s predstavnikom vodstva kluba in zaposlenimi v klubu, in sicer z namenom sklenitve izvensodnega dogovora, ki bi omogočal nadaljnji obstoja in tekmovanje kluba v prvi ligi. V zastopstvu odvetnika Sindikata športnikov Slovenije, Davida M. Kende, smo od kluba zahtevali poravnavo 60% neporavnanih pogodbenih obveznosti v daljšem (triletnem) časovnem obdobju (in ne 75%, kot navajajo mediji). Prav tako so se vsi igralci, ki še imajo veljavne pogodbe s klubom, odrekli dokončni izpolnitvi pogodb v interesu sporazumne ureditve zadeve. V primeru pozitivnega odziva vodstva kluba smo bili igralci pripravljeni naše zahteve celo dodatno omiliti oz. pristati na še manjše poplačilo zapadlih obveznosti. Vse navedeno izhaja iz pooblastil odvetniku, ki smo jih podpisali.
 
Kot posameznike, ki smo se toliko let borili za barve koprskega rokometnega kluba in kljub finančnim težavam v zadnji sezoni korektno odigrali vse tekme državnega prvenstva, pokalnega tekmovanja in evropskega pokala EHF, in sicer brez vsakršnega nestrinjanja ali povzročanja nestabilnega vzdušja v klubu, nas nadvse žalosti dejstvo, da smo bili v izjavi za medije označeni kot glavni krivci za propad kluba in koprskega rokometa ter tisti, ki so brezsrčno zavrnili vse finančne ponudbe oz. predloge vodstva kluba.
 
Ker se igralci trenutno nahajamo v izredno nezavidljivem položaju, smo trdno odločeni, da bomo vztrajali pri svojih zahtevah in uporabili vsa pravna sredstva, da dosežemo svojo pravico in ugotovitev odgovornosti tistih, ki so krivi za nastalo situacijo.
 
Srčno si želimo, da bi se v Kopru še naprej igral rokomet na najvišji ravni in da bi lahko tudi naši nasledniki dosegali takšne uspehe in doživljali tako lepe trenutke, kot smo jih sami.


 

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji