Novice

< nazaj

V primeru Mutu je Juventus solidarno odgovoren

Datum: 2.12.2009

Adrian Mutu je vložil pritožbo na švicarsko zvezno sodišče zoper odločitev športnega razsodišča CAS, ki je razsodilo, da mora nekdanjemu klubu FC Chelsea plačati 17 milijonov evrov odškodnine.

Angleški klub je v letu 2004 romunskega nogometaša odpustil po pozitivnem dopinškem testu zaradi uživanja kokaina. Višina odškodnine je bila določena v povezavi s prvotno odškodnino pri prestopu, ki jo je FC Chelsea plačal njegovemu nekdanjemu klubu Parmi, ki je poleti 2003 znašala približno 19 milijonov evrov.

Arbitraža CAS je potrdila odločitev prvostopenjske Komisije za razreševanje sporov DRC pri FIFA, ki se je pri določanju višine odškodnine ravnala po 17. členu Pravilnika FIFA o statusu in registraciji igralcev. Pri svoji presoji sta komisiji obravnavali navedeno odškodnino pri prestopu v višini 19 milijonov evrov ter trajanje pogodbe. Preostalo vrednost Mutujeve pogodbe komisiji FIFA in CAS nista upoštevali, saj je FC Chelsea prekinil pogodbo ter tako izkazal, da ni želel ohraniti pogodbenega razmerja v veljavi.

Pravna služba FIFPro pri tem ugotavlja, da nobena od komisij ni ugotavljala solidarno odgovornost nogometnega kluba FC Juventus, pa čeprav drugi odstavek 17. člena izrecno določa soodgovornost novega kluba za plačilo odškodnine.

SPINS

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji