Novice

< nazaj

SPINS proti javnem linču svojih članov

Datum: 28.7.2010

Pri Spinsu (Sindikat poklicnih igralcev nogometa Slovenije) so na današnji novinarski konferenci poudarili, da zoper nobenega od slovenskih klubov ali nogometašev ne teče disciplinski postopek Uefe (Evropska nogometna zveza) v zvezi s športnimi stavami in prirejanjem izidov (na sliki Peter Limacher voja disciplinske komisije UEFA).

Glavni razlog za sum na tekmi Olimpije v Domžalah je bil EWS, ki je zasledil odstopajoč vzorec stav na navedeno tekmo, ne pa kakršenkoli sum na nogometaše, ki naj bi igrali. Stefanović je po sledi medijskih odzivov na navedeno tekmo opravil več telefonskih razgovorov, kjer mu je preiskovalec Uefe, ki je bil navzoč na tekmi Olimpija - Široki, zatrdil, da nobenemu novinarju ni konkretno omenil nobenega nogometaša, saj za to nima podlage.

Res je, da so Uefini predstavniki opravili informativne pogovore z nekaj slovenskimi nogometaši, toda v zadnjem času so se sestali in podobne razgovore verjetno opravili z nekaj tisoč nogometaši. In dejstvo je, da so nedolžni, dokler se jim ne dokaže nasprotno. ''To seveda ne pomeni, da Spins strogo ne obsoja kakršnegakoli prirejanja izidov v nogometu, vendar pa hkrati opozarjamo in želimo, da se začnejo in izvedejo potrebni zakoniti postopki, kjer se bo lahko udeležencem v skladu s pravnim redom dokazala krivda in kjer se bodo osumljenci imeli možnost obraniti obtožb. Vse dotlej pa zahtevamo takojšnje prenehanje medijskega in javnega linča naših članov, ki so posledica nepreverjenih informacij in podtikanj,'' je dejal Dejan Stefanović, predsednik Spinsa.

SPINS

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji