Novice

< nazaj

Ekipa SPINS slavila na prvi kvalifikacijski tekmi turnirja FIFPro Tournament 2015

Datum: 4.7.2015
Ljubljana, 3. 7. 2015
 
SPINS : ABF (Bolgarija) - (6:5)p (2:2) (0:0)
 
Začetna postava SPINS: Fink, Bordon (K), Centrih, Salkič, Škerjanc, Lovrečič, Srnec, R. Elsner, Gajić, Gaberšček, B. Djukić
 
Rezervna klop SPINS: Lukman, Halilović, Grbić, Volaš, D. Djukić
, Adamič
 
 
Včeraj sta se na stadionu v Šiški v Ljubljani, na prvi kvalifikacijski tekmi, v okviru mednarodnega turnirja FIFPro Tournament 2015, ki poteka ob 50. obletnici svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPro, pomerili ekipi sindikata profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (SPINS) in sindikata profesionalnih nogometašev Bolgarije ABF. Po dramatičnem zaključku, streljanja enajstmetrovk, so slavili domači nogometaši z rezultatom 6:5. Zmaga nad bolgarsko ekipo jih najverjetneje vodi v Pariz, kjer se bodo v naslednjem krogu mednarodnega turnirja pomerili z ekipo francoskega sindikata profesionalnih nogometašev UNFP.
 
Zaradi visokih temperatur in nepoznavanja taktičnih potez nasprotnika sta obe ekipi srečanje začeli dokaj zadržano, slovenski igralci pa so z nekaj napadalnimi akcijami že v prvem polčasu pokazali, da si želijo zmage. Obe ekipi sta pokazali za oko lepo nogometno igro, a vsaj v prvem polčasu tekme, brez zadetkov.
 
Drugi polčas je postregel s povsem nasprotnim scenarijem, kot prvi. Trener domače ekipe, Raković, je v igro poslal nekaj rezervnih igralcev, kar se je poznalo predvsem na ritmu igre, ki ga je večino druge polovice tekme diktirala ekipa SPINS-a. Po nepisanem pravilu, kdor ne da, dobi, so sicer v 10. minuti drugega polčasa povedli Bolgari, z 0:1. Nogometaši SPINS-a se po prejetem zadetku niso ustavili. Po nekaj obetavnih napadih in lepi obrambi Finka, ki je preprečil drugi zadetek v domači mreži, je Davor Škerjanc po lepo izpeljanih akcijah, kar dvakrat zatresel mrežo gostov in popeljal svojo ekipo do vodstva z 2:1. Ko je že vse kazalo na zmago domače ekipe in ko so se na semaforju že odštevale zadnje sekunde tekme, pa so za hladen tuš zopet poskrbeli gostujoči nogometaši, ki so po nepazljivosti domače obrambe in gneči v kazenskem prostoru, rezultat izenačili na 2:2.
 
A neodločen rezultat rednega dela tekme še zdaleč ni postregel z vsem, kar so gledalci lahko videli. Izvajanje enajstmetrovk, ki je sledilo, je bilo tako kot redni del tekme, izjemno dramatično, na koncu pa se je športna sreča prevsila v prid domače ekipe. Po petih streljanih enajstmetrovkah sta obe ekipi dosegli po tri zadetke, odločila pa je šele zadnja, šesta, enajstmetrovka, s katero je po neuspešnem poizkusu Bolgarov, Centrih popeljal ekipo SPINS-a v naslednji krog tekmovanja na turnirju FIFPro Tournament 2015.

Na tej povezavi si lahko ogledate tudi video posnetek z najzanimivejšimi trenutki tekme.
 
Igralcem čestitamo za borbenost in dobro predstavo, ki so jo prikazali na prvi tekmi turnirja!


 

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji