Novice

< nazaj

Športna sreča tokrat na strani Francozov

Datum: 13.7.2015

Morangis, Ile-De-France, 11. 7. 2015
 

UNFP FC (Francija) : SPINS (Slovenija) – 3:0 p (0:0) / (0:0)
 
Ekipa SPINS: Frlež, Škerjanc (K), Bordon, Centrih, Vrhunc, Salkič, Lovrečič, Srnec, R. Elsner, Gaberšček, B. Djukić, Lukman, Halilović, D. Djukić
, Boben, Kubo, Furuyama
 
 
V soboto je v Clairefontainu, kraju južno od Pariza, potekala druga uradna, kvalifikacijska, tekma v sklopu mednarodnega turnirja FIFPro Tournament 2015, med ekipo francoskega sindikata UNFP FC in selekcijo SPINS-a. Kljub premoči na igrišču je nogometaše SPINS-a na koncu tokrat zapustila športna sreča, saj so po izenačenem rezultatu rednega dela, tekmo izgubili po streljanju enajstmetrovk ter tako izpadli iz nadaljnjega tekmovanja.
 
Tekma se je po besedah trenerja Rakovića igrala na slabo urejenem igrišču, kar pa ni ustavilo naših nogometašev. V prvem polčasu so popolnoma nadzorovali potek tekme, hkrati pa zapravili tri izjemne priložnosti za gol. Matija Boben, Davor Škerjanc in Anej Lovrečič niso znali izkoristili pravega trenutka in žoge spraviti za hrbet vratarja francoske ekipe. Tako so nogometaši obeh ekip odšli na počitek pri nedoločenem rezultatu 0:0.
 
V drugem polčasu se je ritem igre rahlo umiril. Priložnosti za dosego zadetka je bilo manj kot v prvi polovici tekme. Morda je temu botrovala tudi vročina, ki je spremljala nogometaše skozi celotno tekmo. Na koncu rednega dela tekme se je izkazal vratar SPINS-a Alen Frlež, ko je z obrambo močnega in natančnega strela enega izmed Francozov, ohranil nedoločen rezultat rednega dela tekme (0:0).
 
Po pravilih turnirja so zaradi neodločenega rezultata igralce obeh ekip čakale enajstmetrovke, kjer pa je glavno vlogo odigral vratar francoske ekipe, ki je po natančni študiji strelov nogometašev SPINS-a, ubranil vse tri prve poizkuse in popeljal svojo ekipo do zaključnega turnirja v Rijnsburgu, na Nizozemskem.
 
Ekipa SPINS bo kljub porazu in izpadu iz mednarodnega turnirja FIFPro Tournament 2015, nadaljevala s treningi za nogometaše brez pogodb. Po dnevu počitka bodo na igrišču Parka Kodeljevo v Ljubljani nadaljevali z vsakodnevnimi aktivnostmi (trening bo v torek ob 10.00 uri).
 
Na spodnjih povezavah si lahko ogledate:
skrajšan posnetek tekme med UNFP FC (Francija) in SPINS Slovenija
celotno tekmo
 

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji