Novice

< nazaj

Predstavitev Črne knjige za Vzhodno Evropo

Datum: 26.1.2012

Delovna skupina, v okviru organizacije FIFPro, zadolžena za področje vzhodne Evrope, se je v zadnjih mesecih zelo trudila realizirati zadani cilj in končati obširno raziskavo. V študiji je sodelovalo več kot tri tisoč profesionalnih nogometašev iz petnajstih vzhodnoevropskih držav. Rezultati in analize so tako zbrani v zajetnem poročilu, z dolgim seznamom zlorab, ki se dogajajo v nogometnih klubih vzhodne Evrope in so največkrat skriti očem javnosti.

Razlog za izvedbo študije so bile v največji meri pritožbe in izjave, ki so bile v zadnjih letih, s strani nogometašev, podane nogometnim sindikatom na področju vzhodne Evrope in svetovnemu združenju FIFPro. Veliko igralcev se je pritoževalo nad neprimernim ravnanjem njihovih klubov, navijačev ali celo nacionalnih nogometnih zvez. Tako se je delovna skupina v okviru FIFPro odločila, da sproži raziskavo o resnosti teh zlorab, v upanju, da glasno opozori na nepravilnosti in le tem naredi konec.

Na novinarsko konferenco so povabljeni vsi novinarji in predstavniki medijev, ki jih zanima omenjeno področje. Ob sedmi sili pa bodo dogajanje spremljali tudi predstavniki evropskih nogometnih sindikatov, organizacije FIFPro, evropskega združenja sindikatov na področju športa, EU Athletes in organizacije UniGlobal Union (Europa Sport Pro).

Novinarska konferenca bo potekala v prostorih mednarodnega sedeža sindikatov (International Trade Union House (ITUH), Boulevard Roi Albert II, 5, Bruselj), v torek 7. februarja ob 11.00 uri.

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji