Novice

< nazaj

Sindikat SPINS začel redne obiske pri nogometaših 1. in 2. SNL

Datum: 8.9.2020
V preteklem tednu sta predstavnika sindikata SPINS začela z rednimi letnimi obiski klubov 1. SNL in 2. SNL. 
 
Igralcem je ob začetku nove tekmovalne sezone predstavljeno dosedanje delo sindikata in ožja področja dejavnosti, ki jih opravlja. Med aktualnimi vsebinami je poleg internih zadev, kot je izbira predstavnika ekipe in njegovega namestnika ter plačilo članarin, vedno znova področje zaščite statusnih pravic nogometašev in podrobnejša predstavitev enotne pogodbe o profesionalnem igranju nogometa, na katero se navezujejo tudi klubski pravilniki. Pri slednjih je sindikat v zadnjem času ugotovil kar nekaj kršitev, ki so v nasprotju z določili prej omenjene pogodbe. Omenimo naj, da bo enotna pogodba od naslednje sezone obvezna tudi za trenerje.
 
V novi tekmovalni sezoni bo sindikat SPINS, v okviru svojih ugodnosti, svojim članom v 1. SNL, znova zagotovil zavarovanje za primer trajne nesposobnosti igranja nogometa na profesionalni ravni, ki je posledica telesne poškodbe ali bolezni. Nogometaši bodo imeli v tej sezoni možnost, po vnaprej znanih pogojih zavarovalne družbe Price&Forbes & Partners Ltd, individualno oblikovati zavarovalno kritje z vplačilom premije za zvišanje zavarovalne vsote obstoječega kritja 30.000,00 EUR.
 
Predstavljene so tudi nekatere ideje in projekti sindikata v nastajanju, in sicer tako imenovani licenčni seminarji SPINS, namenjeni predvsem mladim in “novim” nogometašem v Sloveniji, kjer se bodo posamezniki podrobneje seznanili s pravnimi vidiki nogometne igre doma in v tujini, pravili in usmeritvami obnašanja ter komunikacije z javnostmi, pomembnostjo formalne izobrazbe, itn.

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji