Novice

< nazaj

Nikezić in Sretenović dočakala srečen konec

Datum: 29.3.2011

Znanca slovenskih nogometnih igrišč Sreten Sretenović in Nikola Nikezić bosta ob pomoči ruskega sindikata nogometašev in SPINS od ruskega kluba Kuban upravičeno prejela odškodnino.

Zdajšnji branilec Olimpije in nekdanji odlični napadalec Gorice sta bila še na začetku letošnjega leta člana Kubana iz Krasnodarja. Ruski klub je od Srba in Črnogorca želel izsiliti prekinitev pogodbe, pri čemer je uporabil prave mafijske prijeme. 26-letni Sretenović je zaradi groženj s pretepom 3. januarja letos podpisal sporazumno prekinitev pogodbe, s katero se je odpovedal 300.000 evrom, in se preselil k Olimpiji, medtem ko je 29-letni Nikezić 7. marca na svojem telesu občutil mafijske metode, s katerimi se ga je nazadnje želelo odkrižati vodstvo kluba.

V klubskih prostorih sta dva silaka 20 minut pretepala nogometaša in mu pri tem grozila celo s strelnim orožjem ter ga tudi davila, kar je bilo pospremljeno z zelo nazornimi grožnjami njegovi družini. Nikezič je po pretepu podpisal prekinitev pogodbe, a je nato hitro obvestil nogometne sindikate in svetovno nogometno javnost.

SPINS, katerega polnopravna člana sta oba nogometaša, je hitro ukrepal in s pomočjo ruskega nogometnega sindikata Kuban prisilil k novima sporazumoma. Branilcu Olimpije Sretenoviću tako ni treba plačati 60 tisoč evrov, medtem ko bo Nikezić prejel 180 tisoč evrov. Ruska nogometna zveza bo najverjetneje tudi ostro kaznovala tudi vodstvo kluba, seja etične komisije je predvidena za 1. 4. 2011, na njej pa naj bi poleg Nikole Nikeziča prisostvoval tudi predsednik črogorske zveze Dejan Savičevič.


SPINS
Foto: Sportida

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji