Novice

< nazaj

Najboljši nogometaš sezone 2011/2012 je Dare Vršič

Datum: 15.5.2012

V Grand hotelu Union, v središču Ljubljane, je bilo včeraj zvečer svečano. Na prireditvi Nogometna gala SPINS XI 2012 so v oči najprej padle številne lepe hostese z dolgimi nogami. No, tokrat niso bile v ospredju njihove noge, pač pa noge najboljših nogometašev, kar jih premore slovenska liga.

Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije - SPINS je namreč podelili nagrade najboljšim v več kategorijah, tokrat še bolj številnih kot sicer. Prijetno prireditev sta povezovala Anže Bašelj in Lucija Gubenšek. Posrečen voditeljski par, ki dobro ve, kaj je nogomet. Prvi je znani nogometni navdušenec, sicer tudi sam rekreativni igralec malega nogometa, druga že nekaj časa prijateljuje z Andrejem Pečnikom, nekdanjim reprezentantom, ki si zdaj nogometni kruh služi v Rusiji. Poskrbljeno je bilo tudi za kakovostno glasbo. Na začetku in ob koncu prireditve je nastopila priznana slovenska pevka Neisha, vmes pa je z daljšim nastopom postregel priznani hrvaški pesnik, skladatelj in pevec Arsen Dedić. Eden izmed najvidnejših predstavnikov glasbene scene iz časov nekdanje skupne države, sicer tudi sam prejemnik transplantirje prišel predvsem zato, ker je z nastopom podprl akcijo "Podaj naprej" sindikata SPINS in  Slovenskega društva Transplant, ki opozarja na pomembnost darovanja človeških organov.

Podeljevanje nagrad se je začelo z imenovanjem najboljše enajsterice PrveLige, v kateri so pričakovano prednjačili člani Maribora, ki kraljuje v slovenskem nogometnem prostoru. Med najboljšimi enajstimi se je znašlo kar šest nogometašev vijoličastih. Dva prihajata iz Olimpije, po eden pa iz Gorice, Mure in Kopra.

Najboljši vratar sezone je postal Mariborčan Jasmin Handanović. ''Hvala za lepo nagrado, ki sem jo prejel že drugič. Hvala vsem, ki so glasovali za mene, predvsem pa soigralcem, brez katerih ne bi mogel stati, kjer stojim zdaj,'' je povedal Ljubljančan, ki od začetka te sezone brani vrata Mariborčanov. Barve slednjih brani tudi najboljši branilec slovenske lige Aleksander Rajčevič, ki je povedal: ''Prireditev, kot je današnja, je lepa in dobrodošla za slovenski nogomet. Obljubim, da se bomo po koncu prireditve skupaj s soigralci pozabavali in malce proslavili v čast vsem nagradam, ki smo jih prejeli. A ne predolgo. Pred nami so pomembne tekme. Sezone še ni konec,'' je na koncu še hudomušno pripomnil. Za najboljšega vezista je bil pričakovano izbran Dare Vršič, vezist Olimpije, ki po koncu sezone odhaja v Avstrijo. ''Še mesec dni bom tukaj, potem pa se selim na Dunaj, česar se veselim. Bo pa zagotovo lepše, ker k dunajski Austrii odhajam s tako lepim priznanjem,'' je ob prvem prihodu na oder za najboljše povedal slovenski reprezentant. Najboljši napadalec je zasluženo postal bošnjaški golgeter Mure Nusmir Fajić. ''Hvala vsem za lepo priznanje, predvsem pa soigralcem, ki so mi pomagali, da pridem do te nagrade. Čeprav nam pri Muri ni lahko, smo prav zaradi izrednega karakterja ekipe tam, kjer smo. Pri vrhu prvenstvene razpredelnice,'' soigralcev ni pozabil pozdraviti strelec kar 19 prvenstvenih zadetkov v tej sezoni.

Za najboljšega mladega nogometaša elitne slovenske lige je bil izbran branilec Olimpije Boban Jović, nagrada za najboljšega v drugi slovenski ligi pa je šla v roke člana novega (starega) prvaka tega tekmovanja Aluminija iz Kidričevega, izkušenega vezista Gregorja Režonje.

Nagrada za najboljšega trenerja leta, v kateri so glas oddali vsi trenerji in njihovi pomočniki v PrviLigi, je pričakovano pripadla Darku Milaniču. Kako tudi ne bi. Za Mariborčani je uspešno igranje v Evropi, v prvenstvu so prepričljivo prvi in so že pred časom osvojili naslov, v pokalu ga bodo naskakovali že čez dober teden dni. ''Hvala vsem trenerjem, ki so glasovali zame. Te nagrade, na katero sem seveda zelo ponosen, ne bi bilo brez prečudovitih fantov, ki živijo za to, kar delamo in so najbolj zaslužni, da je Maribor v tej sezoni res odličen,'' so bile besede trenerja, ki je vijoličaste popeljal do desetega prvenstvenega naslova v zgodovini kluba.

Da je bilo podeljevanje nagrad najboljšim res v znamenju Mariborčanov, je poskrbel vezist prvakov Goran Cvijanović, katerega evrogol, ki ga je marca zabil pri zmagi na derbiju proti Olimpiji z 2:1 v Stožicah, je bil, po mnenju več kot 1.000 obiskovalcev spletne strani SPINS, izbran za najlepši gol sezone. ''To je verjetno najlepši gol od vseh, ki sem jih zabil doslej. Enostavno sem žogo udaril idealno. Že, ko sem udaril, sem vedel, da bo šla tja, kamor sem si želel,'' je povedal 25-letni vezist, ki že nekaj časa trka na vrata slovenske reprezentance, in je bil v absolutni konkurenci postavljen na tretje mesto v boju za naslov najboljšega v Prvi Ligi. Drugi je bil Nusmir Fajić iz Mure, vrhunec večera pa je bila razglasitev najboljšega. Pričakovano je nagrado prejel Dare Vršič, z 22 goli trenutno tudi najboljši strelec slovenske lige. ''Ta nagrada mi res pomeni največ. Biti najboljši igralec ene evropskih lig, je naravnost fantastično, je spodbuda in motivacija za naprej, sploh zaradi tega, ker bom zamenjal klub oziroma sem ga že,'' je, potem ko je še drugič stopil na oder, povedal 27-letni nogometni zvezdnik.
 

Najboljši posamezniki:

- Najboljši igralec PrveLige: Dare Vršič (Olimpija)
- Najboljši trener PrveLige: Darko Milanič (Maribor)
- Najboljši mladi igralec PrveLige: Boban Jović (Olimpija)
- Najlepši gol sezone: Goran Cvijanović za Maribor na tekmi proti Olimpiji (21. marec 2012 v Stožicah)
- Najboljši igralec 2. SNL: Gregor Režonja (Aluminij Kidričevo)

Najboljša enajsterica PrveLige:

- Vratar: Jasmin Handanović (Maribor)
- Branilci: Martin Milec (Maribor), Boban Jović (Olimpija), Aleksander Rajčević (Maribor), Aljaž Struna (Luka Koper);
- Vezisti: Dare Vršič (Olimpija), Goran Cvijanović (Maribor), Goran Galešić (Hit Gorica);
- Napadalci: Agim Ibraimi (Maribor), Dalibor Volaš (Maribor), Nusmir Fajić (Mura 05);


(povzeto po Sportal (Planet Siol.net))

 

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji