Novice

< nazaj

Messi otvoril glasovanje FIFA FIFPro World XI in predal posebno darilo

Datum: 13.9.2013
Lionel Messi je uradno otvoril letošnje glasovanje za najboljšo enajsterico sveta FIFA FIFPro World XI. Messi je kot prvi svoj glas oddal v četrtek, na tisoče ostalih profesionalnih nogometašev pa bo imelo priložnost izbirati svojih najljubših enajst igralcev v naslednjih mesecih. Z včerajšnjim dnem so z glasovanjem za najboljšo enajsterico sveta pričeli tudi slovenski nogometaši, člani sindikata SPINS.
 
Združenje FIFPro vsako leto povabi lanskoletnega zmagovalca, da kot prvi odda glas za najboljšo enajsterico sveta FIFA FIFPro World XI. Messi je svojo glasovnico izpolnil z navdušenjem, sledili pa so mu soigralci pri Barceloni. ”Veseli me, da spet lahko glasujem prvi,” je povedal Messi. ”Ponosen sem, da za nagrado glasujejo naši kolegi, profesionalni nogometaši, saj gre za prav posebno glasovanje. To je edina nagrada na svetu, ki jo podelijo zgolj glede na glasove nogometašev, ki najbolje vedo, ali je igralec res dober. Prav iz tega razloga je biti izbran v najboljšo enajsterico FIFA FIFPro World XI posebna čast.”
 
Messi ve, o čem govori. Leta 2008 je takrat 21-letni nogometaš prejel svojo prvo nagrado World XI. Od tedaj je bil v enajsterico FIFA FIFPro World XI izbran vsako leto zapored. Danes 26-letni Messi je tako rekorder s šestimi izbori, ki si laskavo številko deli s Cristianom Ronaldom.
 
Leta 2013 je Messi Barcelono popeljal do novega naslova španskih prvakov in do 11. španskega superpokala. Povratni dvoboj polfinala Lige prvakov, ko Barcelona ni uspela premagati kasnejšega prvaka Bayerna iz Münchna, je bil prisiljen spremljati poškodovan s klopi.
 
Gre že za deveto zaporedno glasovanje World XI pod okriljem združenja FIFPro, ki je 68 državam v Afriki, Severni in Južni Ameriki, Aziji in Evropi razposlal skoraj 50.000 glasovnic. Nogometaši jih bodo lahko izpolnili do 1. novembra. Enajst igralcev (1 vratar, 4 branilci, 3 vezni igralci in 3 napadalci) z najvišjim številom glasov bo svoje nagrade prevzelo na Gala prireditvi v Zurichu v Švici, in sicer v ponedeljek, 13. januarja 2014.
 
Messi je ob oddaji svojega glasu s posebnim darilom pozornost namenil tudi nekomu iz Slovenije, kar bomo razkrili na prihodnjem kongresu združenja FIFPro, ki bo letos oktobra v Ljubljani.

 
Najboljšo enajsterico sveta v letu 2012 (FIFA FIFPro World XI 2012) sestavljajo: Iker Casillas; Dani Alves, Gerard Piqué, Sergio Ramos, Marcelo; Andrés Iniesta, Xabi Alonso, Xavi Hernández; Lionel Messi, Cristiano Ronaldo in Radamel Falcao. 

Na spodnjih slikah si lahko ogledate tudi druge igralce Barcelone ob oddajanju svojih glasov:

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji