Novice

< nazaj

Garancija članom SPINS

Datum: 16.11.2010

Upravni odbor sindikata je na ponedeljkovi seji sprejel spremembo pravilnika o solidarnostni pomoči.

"Vsako tekmovalno leto se iz plačanih članarin nameni 20.000 evrov za plačilo neizplačanih pogodbenih obveznosti s strani nesolventnih klubov do članov Spinsa, ki izpolnjujejo vse pogoje iz tega pravilnika in imajo poravnano članarino. O načinu razdelitve sredstev po koncu tekmovalne sezone odloči Upravni odbor Spinsa. V primeru oblikovanja jamstvenega sklada se šteje zgoraj omenjena vsota za vložek slovenskih nogometašev za navedeni namen," po novem piše v 13. členu pravilnika.

Predsednik SPINS Dejan Stefanović pojasnjuje, da so navedeno spremembo sprejeli, ker je trenutni predsednik NZS večkrat obljubil, da bo ustanovil garancijski sklad, a tega komisija za predpise ni pripravila, kot je bilo prvotno dogovorjeno. Predlog namreč po Spinsovem mnenju ni v zadostni meri ščitil nogometašev, saj jim je zagotavljal največ 2000 evrov izplačila.

"Po dogovoru s predsednikom NZS smo pripravili drug predlog na podlagi predloga komisije za predpise, ki pa je bil spet zavrnjen iz nam neznanih razlogov, saj nismo dobili nobenega obvestila," še dodajajo v sindikatu in upajo, "da bo njihov vložek v višini 20.000 evrov prepričal tudi ostale slovenske nogometne klube, da storijo enako, saj so vseskozi zatrjevali, da se s tovrstnim zavarovanjem in solidarnostjo med klubi strinjajo".

Spremenjen pravilnik je dostopen na spletni strani SPINS.

SPINS

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji