Novice

< nazaj

Fellaini in Mittagova v podporo beguncem

Datum: 20.6.2016
Nogomateša Marouane Fellaini in Anja Mittag sta v času evropskega prvenstva v nogometu EURO 2016, podprla kampanjo #SupportRefugees, ki se odvija danes, na svetovni dan beguncev. Pobudo Evropske unije sta podprla tudi svetovno združene nogometnih sindikatov FIFPro in evropska nogometna zveza UEFA.
 
Nogometaš belgijske izbrane vrste in Manchester Uniteda ter članica nemške reprezentance, ki je bila v letošnjem letu izbrana med najboljših enajst nogometašic sveta, se močno zavedata aktualnih problemov z begunci, s katerimi se v zadnjem obdobju sooča Evropska unija. Prvega s to problematiko druži tudi zgodovina lastne družine. ”Izrednega pomena je, da begunci prejmejo pomoč EU. To pomeni, da imajo dostop do hrane, osnovne zdravstvene oskrbe in izobrazbe. Svetovni dan beguncev sovpada s potekom EURO 2016, zato sem ponosen, da sem lahko del te kampanje,” je povedal Fellaini.
 
Oba nogometaša sta z veseljem sodelovala tudi pri snemanju video spota, v sklopu omenjene kampanje. Prav tako sta izrazila začudenje, kako velika je povezanost med nogometom in begunci.
 
”Izredno sem vesela, da so me povabili k sodelovanju, pri tako odmevni kampanji. Vsekakor je to ogromen korak za prepoznavnost ženskega nogometa v EU in svetu. Preko ene od nemških organizacij že podpiram majhnega dečka iz Tanzanije. Zagotavljam mu redno zdravstveno oskrbo in izobraževanje. Prav tako se ga tudi obiskala in se lahko na lastne oči prepričala, kje in kako mu lahko še pomagam. Po mojem mnenju je potrebno veliko vlagati v formalno izobrazbo otrok, da bodo lahko ti kasneje pomagali svojim državam pri razvoju,” je zaključila Mittagova.
 
Tukaj si lahko ogledate video posnetek kampanje #SupportRefugees.

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji