Novice

< nazaj

FIFA FIFPro World 11 2016

Datum: 9.1.2017
Pri glasovanju za najboljšo enajsterico FIFA FIFPro World 11 2016, je letos sodelovalo nekaj več kot 26000 profesionalnih nogometašev iz 69 držav sveta, med njimi tudi skoraj 400 nogometašev v Sloveniji, članov SPINS.  Najbolj prestižne nagrade, o katerih odločajo nogometaši sami, so bile podeljene na slavnostni prireditvi FIFA Ballon d’Or Gala v Zürichu. 
 
Nogometaši so odločili, da najboljšo enajsterico sveta za leto 2016, FIFA FIFPro World 11 2016, sestavljajo:
 
VRATAR
- MANUEL NEUER (Nemčija, Bayern Munich)
 
OBRAMBNI IGRALCI
- SERGIO RAMOS (Španija, Real Madrid CF)
- GERARD PIQUE (Španija, FC Barcelona)
- DANI ALVES (Brazilija, FC Juventus)
- MARCELO (Brazilija, Real Madrid CF)
 
VEZNI IGRALCI
- ANDRÉS INIESTA (Španija, FC Barcelona)
- LUKA MODRIĆ (Hrvaška, Real Madrid CF)
- TONI KROOS (Nemčija, Real Madrid CF)
 
NAPADALCI
- LUIS SUÁREZ  (Urugvaj, FC Barcelona)
- LIONEL MESSI (Argentina, FC Barcelona)
- CRISTIANO RONALDO (Portugalska, Real Madrid CF)
 
Zmagovalca prireditve sta vsekakor Cristiano Ronaldo in Lionel Messi, ki sta se v najboljšo enajsterico sveta uvrstila že desetič zapored (2007-2016). Andres Iniesta je na večni lestvici tretji, saj se je med najboljše uvrstil že osmič. Sledi mu Sergio Ramos. Drugič zapored je med enajstimi najboljšimi nogometaši sveta tudi Hrvat Luka Modrić, prvič pa med najboljšimi urugvajski reprezentant Luis Suarez.  

Spodaj med slikovnim gradivom si lahko ogledate tudi najboljšo enajsterico sveta po okusu nogometašev v Sloveniji, ki so na mesto najboljšega vratarja postavili koda drugega kot Jana Oblaka, čuvaja mreže španskega Atletica iz Madrida.  

Najbolj prestižno nagrado večera je po pričakovanju mnogih ponovno osvojil Cristiano Ronaldo. Za najboljšo nogometašico pa je bila izbrana Carli Lloyd iz ZDA.
 

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji