Novice

< nazaj

Septembra prvič FIFPro svetovnih XI

Datum: 14.4.2005

 Po zgledu najprestižnejših filmskih nagrad - oskarjev - bodo v prihodnje tudi nogometaši deležni podobne prireditve in priznanj. Za omenjeno prireditvijo stoji Mednarodna zveza poklicnih nogometašev (FIFPro), ki bo nagradila najboljših enajst nogometašev, to bo hkrati prvi izbor, v katerem bodo najboljše igralce na svetu izbrali nogometaši sami (okrog 40.000 članov FIFPro).

pektakel z imenom "FIFPro svetovnih 11" bo 19. septembra v britanski prestolnici, nanj pa bodo povabili okrog 1.500 uglednih gostov. Sočasno s podelitvijo FIFPro bo podobno podelitev nagrad - nogometaši izbirajo nogometaše - v sodelovanju z Nogometno zvezo Slovenije in Združenjem 1. SNL skušal izvesti tudi Sindikat poklicnih igralcev nogometav Sloveniji (SPINS).

Predsednik FIFPro Gordon Taylor je pojasnil, da ni bolj relevantnih glasovalcev, kot so sami nogometaši. Brez dvoma so najboljši kritiki svojih kolegov prav nogometaši," meni Taylor. Septembrsko podelitev bodo v slogu največjih tovrstnih prireditev spremljali tudi nastopi svetovnih glasbenih zvezdnikov, nagrade pa bodo podeljevali števili priznani gosti. Prireditelji pričakujejo, da si bo televizijski prenos podelitve ogledalo
več kot 300 milijonov ljudi.

Že v začetku prihodnjega tedna pa se bo delegacija SPINS udeležila prireditve FIFPro Gala v Amsterdamu ter mednarodnega izrednega kongresa FIFpro, čeprav bo SPINS postal polnopravni član z volilno pravico šele septembra 2005. Slovensko delegacijo bosta predstavljala predsednik SPINS Dejan Stefanovič in Ilija Kitič, kot predstavniki igralcev pa se bodo prireditve udeležili Ermin Rakovič, Franc Fridl ter Zlatko Zahovič, ki pa svoje udeležbe še ni dokončno potrdil. (STA)
 

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji