Novice

< nazaj

Platini odprl nov sedež FIFpro

Datum: 15.9.2005

FIFpro je v ponedeljek 18. aprila uradno odprl svoje nove poslovne prostore v Hoofddorpu na Nizozemskem. Slovesno otvoritev je opravil Michel Platini v prisotnosti številnih mednarodnih nogometnih legend in delegacij aktivnih nogometašev iz štiridesetih držav članič FIFpro. Častni gost prireditve je bil Belgijec Jean-Marc Bosman.

V svojem uvodnem nagovoru se je Michel Platini spomnil na leta, ko se je kot profesionalni nogometaš in član UNPF (Združenje francoskih nogometašev) lahko zanesel na zaščito in pomoč sindikata.

Nato je Platini, kot v starih časih, počepnil za skupno fotografijo, v kateri so se mu pridružili sedanji člani Upravnega odbora FIFpro in nekdanje zvezde nogometa kot Eusebio, Michel Hidalgo, Alain Giresse, Emilio Butragueno in Terry Venables - ki je nastopal tudi kot gostitelj prireditve.

Upravni odbor FIFProskupaj z legendami. Zadnja vrsta: Terry Venables, Michel Hidalgo, Eusebio, Philippe Piat, Alain Giresse in Theo van Seggelen. Sprednja vrsta: Gerardo Movilla, Emilio Butragueno, Michel Platini, Gordon Taylor in Leonardo Grosso.

Jean-Marc Bosman iz Belgije je bil častni gost gala večerje tega dne, v Grand hotelu Huis ter Duin v mestu Noordwijk aan Zee. Deset let nazaj je Bosman, v odločitvi sodišča EU znani kot primer Bosman, v dolgotrajnem procesu na sodišču uspel doseči, da so nogometaši po izteku pogodbe prosti brez odškodnine.

Po zahvali, ki jo je v imenu vseh nogometašev izrekel nekdanji nizozemski reprezentant Marc van Hintum, so Bosmanu podarili tudi dvotedenske počitnice za dva po lastni izbiri, v znak hvaležnosti za težak boj, ki ga je toliko let bil.

Ustanovni očetje, ki so FIFpro ustvarili leta 1965, so bili deležni posebne pozornosti na gala večerji. Karel Jansen, Jim Janssen van Raay, Gerard Kerkum, Michel Hidalgo in gospa Bertrand (vdova pobudnika FIFpro Jeana-Jacquesa Bertranda), so na odru poslušali navdušujoč govor Rogerja Blanpaina, belgijskega profesorja delovnega prava, ki je bil izvoljen za prvega predsednika FIFPro leta 1965.

Čeprav so bile med tednom mnoge tekme, je bilo prisotno veliko število nogometašev iz najrazličnejših držav, od Meksika do Ukrajine pa do Avstralije in Južne Afrike.

Zadnja vrsta: Danny Hesp (Nizozemska), Clive Delaney (Irska), Erlend Hanstveit (Norveška), Damiano Tommasi (Italija), Juha Reini (Finska), Julien Escude (Francija), Hans Vonk (Južna Afrika), Dean Holdsworth (Anglija).
Sprednja vrsta: Gerardo Torrado (Meksiko), Ryabko Mykola (Ukrajina), Ermin Rakovič (Slovenija), Jean-Marc Bosman (Belgija), Yannis Anastasiou (Grčija), Marco Casagrande (Finska).

Otvoritvenim dogodkom je sledil dvodnevni kongres za štirideset FIFpro držav članic, ki skupno zastopajo interese 57.000 nogometašev.

SPINS
Foto: Sportida

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji