Novice

< nazaj

Projekt družbene odgovornosti

Datum: 24.3.2011

Mesec februar je bil na OŠ Maksa Pečarja prav poseben mesec. Učenci 1. do 4. razreda so namreč v okviru skupnega projekta SPINS in ZNPL, »Na tvoji strani«, začeli z izvajanjem aktivnosti, ki jim jih je naložila vodja bralnega projekta Manja Vršič. Naloga otrok je bila prebrati čim večje število knjig s seznama in posledično izpolnjevanje v naprej pripravljenih učnih listov.

Po besedah pedagogov in učiteljev, branje tudi pri nas postaja vedno večji problem. Zato so se na Sindikatu profesionalnih igralcev nogometa Slovenije, ob pomoči Združenja 1.SNL, odločili pomagati. Skupaj z vodjo bralnega projekta Manjo Vršič in vodstvom OŠ Maksa Pečarja je bil tako zasnovan pilotski (poizkusni) projekt “Na Tvoji strani.”

Prvi, ki so bili pripravljeni aktivno sodelovati v omenjenem projektu so bili nogometaši NK Olimpija Ljubljana. V četrtek 24. 3. 2011 so obiskali OŠ Maksa Pečarja in prav tako najmlajše bralce po razredih. Poslušali so branje učencev, odgovarjali na njihova vprašanja, brali odlomke iz svojih najljubših otroških knjig in na koncu predstavili še nogometna pravila ter dele obvezne športne opreme nogometaša.
Ob tem obisku so učenci, ki so do sedaj prebrali največ knjig (najboljši so prebrali več kot 20 knjig!), s strani nogometašev prejeli tudi posebno nagrado, in sicer ogled nogometne tekme na stadionu Stožice. Vsak otrok je prejel zastavico NK Olimpija, nogometaši pa so potrpežljivo delili avtograme in se z veseljem udeležili skupnega fotografiranja.

Vsekakor pa se branje oziroma nadaljevanje izvajanja projekta s tem še ni končalo. Učenci z vsemi aktivnostmi nadaljujejo do 29. maja, ko se bo projekt zaključil na stadionu v Stožicah. Dvaindvajset najboljših bralcev šole bo namreč na nogometni tekmi pospremilo nogometaše na stadion, nato pa si bodo tekmo ogledali s častnega mesta za goste.

SPINS
Foto: arhiv

Ostale novice

Sorodne novice

 • Nogometaši v Angliji opravijo 40000 družbenokoristnih aktivnosti letno
  19.12.2016

  Nogometaši v Angliji opravijo 40000 družbenokoristnih aktivnosti letno

  V zadnjih tridesetih letih je angleški sindikat profesionalnih nogometašev PFA zgradil izjemen program družbenokoristnih aktivnosti, v katerem profesionalni nogometaši sodelujejo pri skoraj 40000 aktivnostih letno.

 • Svetovno prvenstvo za brezdomce tudi s podporo FIFPro
  4.8.2015

  Svetovno prvenstvo za brezdomce tudi s podporo FIFPro

  Združenje FIFPro je sklenilo tri letno partnerstvo s predstavniki organizacije ”Homeless World Cup”, ki je odgovorna za organizacijo svetovnega prvenstva v nogometu za posameznike oziroma ekipe, ki prihajajo iz družbeno ranljivih skupin.

 • Zaključek aktivnosti v okviru ”Fare Action Weeks 2014”
  22.10.2014

  Zaključek aktivnosti v okviru ”Fare Action Weeks 2014”

  Jutri se bodo zaključile akcije v okviru mednarodnega projekta Fare Action Weeks 2014, kjer so bili tradicionalno aktivni tudi slovenski nogometaši.

 • Pokaži diskriminaciji in nasilju rdeči karton
  15.10.2014

  Pokaži diskriminaciji in nasilju rdeči karton

  Ob začetku aktivnosti, v okviru mednarodnega projekta FARE Action weeks, smo se o pojavu diskriminacije in nasilja pogovarjali z dvema temnopoltima nogometašema, Jeanom Philippom Mendyjem in Sunnyjem Omoregiem.

 • Skupaj proti diskrimanciji in nasilju
  10.10.2014

  Skupaj proti diskrimanciji in nasilju

  V prihajajočih dveh tednih se bo zgodilo več kot 2000 aktivnosti v okviru ene največjih družbenih akcij v športu, FARE Football People, s ciljem: širjenje pozitivnega sporočila proti diskriminaciji, rasizmu in spodbujanju raznolikosti.

Sponzorji