Novice

< nazaj

Humanitarna akcija ZNPL in SPINS

Datum: 11.1.2011

Združenje 1. SNL in SPINS bosta pod okriljem turnirja All Star 2011predstavila skupen projekt "Para-šport je šport".

Po uspešni oktobrski akciji ozaveščanja v okviru boja proti raku na dojki "Izberi rožnato prihodnost. Za življenje gre." zdaj sledi nov skupni projekt. Tokrat bomo v sodelovanju z Zvezo za šport invalidov Slovenije - Paraolimpijskim komitejem predstavili košarko na vozičkih. Cilj projekta in želja organizatorjev je ponovno dokazati, da je lahko nogomet pomemben medij pri opozarjanju na različne probleme v družbi.

Z razpršenimi aktivnostmi skozi cel teden bomo opozorjali na problematiko in odnos do invalidov v družbi nasploh. Po drugi strani pa bodo slednji izpostavili pozitivno energijo in voljo do življenja ter vključevanje v vsakdanje življenske aktivnosti. Želimo poudariti predvsem tekmovalni del športa invalidov. Ob aktivnostih, ki bodo potekale na turnirju All Star 14. in 15. januarja 2011, se bodo lahko skozi celotni teden mimoidoči obiskovalci Mercatorjevega centra Celje preizkušali v metanju na koš iz invalidskega vozička ter v spretnostni vožnji s tekmovalnim košarkarskim vozičkom.

Naša želja je, da se začnemo zavedati nesreč, ki so sestavni del življenja in lahko jutri doletijo vsakogar od nas.

Skupni projekt SPINS in Združenja 1. SNL "Za dobro nogometa" se še naprej uspešno izvaja. V prihodnje načrtujemo še več takšnih in drugačnih pozitivno naravnanih aktivnosti v slovenskem nogometu.

SPINS
Foto: arhiv

Ostale novice

Sorodne novice

 • Nogometaši v Angliji opravijo 40000 družbenokoristnih aktivnosti letno
  19.12.2016

  Nogometaši v Angliji opravijo 40000 družbenokoristnih aktivnosti letno

  V zadnjih tridesetih letih je angleški sindikat profesionalnih nogometašev PFA zgradil izjemen program družbenokoristnih aktivnosti, v katerem profesionalni nogometaši sodelujejo pri skoraj 40000 aktivnostih letno.

 • Svetovno prvenstvo za brezdomce tudi s podporo FIFPro
  4.8.2015

  Svetovno prvenstvo za brezdomce tudi s podporo FIFPro

  Združenje FIFPro je sklenilo tri letno partnerstvo s predstavniki organizacije ”Homeless World Cup”, ki je odgovorna za organizacijo svetovnega prvenstva v nogometu za posameznike oziroma ekipe, ki prihajajo iz družbeno ranljivih skupin.

 • Zaključek aktivnosti v okviru ”Fare Action Weeks 2014”
  22.10.2014

  Zaključek aktivnosti v okviru ”Fare Action Weeks 2014”

  Jutri se bodo zaključile akcije v okviru mednarodnega projekta Fare Action Weeks 2014, kjer so bili tradicionalno aktivni tudi slovenski nogometaši.

 • Pokaži diskriminaciji in nasilju rdeči karton
  15.10.2014

  Pokaži diskriminaciji in nasilju rdeči karton

  Ob začetku aktivnosti, v okviru mednarodnega projekta FARE Action weeks, smo se o pojavu diskriminacije in nasilja pogovarjali z dvema temnopoltima nogometašema, Jeanom Philippom Mendyjem in Sunnyjem Omoregiem.

 • Skupaj proti diskrimanciji in nasilju
  10.10.2014

  Skupaj proti diskrimanciji in nasilju

  V prihajajočih dveh tednih se bo zgodilo več kot 2000 aktivnosti v okviru ene največjih družbenih akcij v športu, FARE Football People, s ciljem: širjenje pozitivnega sporočila proti diskriminaciji, rasizmu in spodbujanju raznolikosti.

Sponzorji