Novice

< nazaj

Lestvica druge vrste: NK Maribor še vedno na vrhu

Datum: 14.4.2016

Slovenski nogometaši so že osmič izpolnjevali anonimni vprašalnik o razmerah, ki vladajo pri prvoligaških klubih, s katerim želi sindikat SPINS opozoriti na prednosti in slabosti pri vodenju posameznih klubov. 

Resnično sliko o stanju v nogometnih klubih lahko ugotovimo le ob poizvedbi pri nogometaših, saj so ti neposredno vpleteni v klubsko dogajanje ter v največji meri prizadeti nad ravnanjem in odločitvami klubskih uprav. Gre za neke vrste sindikalno licenciranje, ki zajema pravočasnost plač, razmere v klubskih sredinah, upravičenost klubskih sankcij in prekinitev pogodb ter ostale nepravilnosti, ki jih nogometaši ali drugi organi v nogometu lahko zaznajo v klubu oziroma iz neposredne okolice.
 
V anketi poskušamo zajeti čim večje število profesionalnih igralcev nogometa v Sloveniji.
Upamo in verjamemo, da bo anketa klube spodbudila in nudila dodaten motiv za boljše delo, klubom z najslabšimi ocenami pa služila kot resno opozorilo na težave.
 
Skupna povprečna ocena klubov, v katero so všteta vsa vprašanja in odgovori, se je v primerjavi s preteklim letom dvignila, in sicer s 6.18 na 6.68, kar je ob dejstvu, da je vodstvo NK Zavrč prepovedalo obisk predstavnikom sindikata SPINS in posledično srečanje s člani sindikata (op.: nogometaši niso izpolnili anonimnih anketnih vprašalnikov), spodbuden podatek. Prav tako je pozitivno dejstvo, da ima kar sedem od desetih klubov povprečno oceno višjo od 7, kar jim prinaša status urejenega kluba (zeleni karton).


Pri nekaterih klubih pa kljub nekajletnemu stažu v 1. SNL ni opaznega napredka, tako pri vodenju klubov kot pri spoštovanju pravic nogometašev. 

Tudi letošnja Lestvica druge vrste na prvem mestu ne prinaša sprememb – še vedno so s svojim klubom najbolj zadovoljni nogometaši NK Maribor, ki so klubu sicer namenili nižjo povprečno oceno kot lani.

Podrobnejše informacije o glasovanju v sezoni 2015/2016 lahko najdete na tej povezavi.

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji