Novice

< nazaj

SPINSXI: ZAČETEK GLASOVANJA ZA NAJBOLJŠE NOGOMETAŠE IN TRENERJA SEZONE 2020/2021

Datum: 6.5.2021
S spletnim glasovanjem javnosti (navijačev), se je danes začel izbor za najboljše nogometaše sezone 2020/2021, v Sloveniji. Nagrada za najboljšega nogometaša oziroma nogometašico sezone je v svetu športa ena najbolj cenjenih lovorik, saj gre za priznanje, ki ga podeljujejo nogometaši in nogometašice svojim kolegom in kolegicam, katerih veščine nogometne igre so spoznali v medsebojnih dvobojih na travnati površini.
 
Izbor najboljših nogometašev sezone, kjer glasujejo profesionalni nogometaši, člani SPINS, se je prvič izvedel leta 2004. Sprva se je glasovalo le za najboljšega nogometaša v Sloveniji, naslednje leto pa so po vzoru svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPRO izbirali tudi najboljšo enajsterico sezone, kar se je ohranilo vse do danes. Z leti so bila zaradi velikega zanimanja javnosti in nogometašev samih, izboru dodana tudi glasovanja za najboljše nogometaše po posameznih igralnih mestih, najboljšega slovenskega nogometaša sezone, najboljšega nogometaša druge slovenske nogometne lige in najboljšo nogometašico sezone v Sloveniji.
 
V letošnjem letu smo priča že sedemnajstemu izboru najboljših nogometašev sezone in petemu izboru najboljših nogometašic 1. SŽNL. Zaradi prekinitve tekmovalne sezone, ki je bila posledica ukrepov za zajezitev širjenja okužb z virusom Covid-19, v letošnjem letu ne bomo izvajali glasovanja za najboljše nogometaše 2. SNL. Nogometaši, trenerji, strokovna javnost (novinarji) in navijači bodo tako izbirali najboljše nogometaše in trenerje 1. SNL, v sezoni 2020/2021. Najboljših enajst nogometašic in najboljšo nogometašico 1. SŽNL, v sezoni 2020/2021 pa bodo izbrale aktivne igralke sedmih prvoligaških klubov, članice SPINS.
 
Glasovanje javnosti poteka na spletni strani www.spins11.si, preko katere dostopate s klikom na spodnjo grafiko:


 
Pri izboru za najboljšega trenerja sezone v 1. SNL, tudi v letošnjem letu sodelujemo z Zvezo nogometnih trenerjev Slovenije, preko katere bo v glasovanje vključenih več kot 800 trenerjev z UEFA A, PRO in UEFA PRO trenersko usposobljenostjo.
 
Sodelovanje smo sklenili tudi s športnimi redakcijami največjih medijskih hiš pri nas. V glasovanje so tako vključeni: RTV Slovenija, portal MMC, Val 202, POP TV, Planet TV, Sportal, časopisna hiša Delo, Dnevnik, Večer, Ekipa24 in STA.
 
Predstavitev nominirancev je predvidena v soboto, 15. 5. 2021. Širši izbor najboljših po igralnih pozicijah zajema: 3 vratarje, 8 obrambnih igralcev, 6 vezistov in 6 napadalcev. Ob tem bomo objavili tudi širši seznam najboljših trenerjev sezone in kandidatov za najboljšega nogometaša sezone 2020/2021, v Sloveniji.
 
Javnost bo s spletnim glasovanjem, za izključno nominirance, nadaljevala do srede, 19. 5. 2021. 
 
Zaradi ukrepov za zajezitev širjenja virusa Covid-19, prireditve Nogometna Gala SPINS XI v letošnjem letu ne bomo organizirali. Nagrade najboljšim nogometašem in trenerju sezone, bomo predvidoma podelili na tekmah zadnjega kroga Prve lige Telekom Slovenije (PLTS), 22. 5. 2021.
 

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji