Novice

< nazaj

Podpora vodilnih političnih strank pred volitvami

Datum: 2.12.2011

V preteklih dneh so se predstavniki Sindikata športnikov Slovenije (SŠS) in Sindikata profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (SPINS), z namenom predstavitve svojih projektov in aktivnosti, sestali z vrhom političnih strank, ki se potegujejo za mesta v parlamentu, na bližajočih se volitvah.

Ob kopici družbeno odgovornih in humanitarnih projektov, ki jih izvajata SŠS in SPINS je vsekakor kot najpomembnejša potrebno izpostaviti, projekt priprave predloga Zakona o premostitvenem zavarovanju poklicnih športnikov (ZPZPŠ) in izobraževanje na daljavo za športnike, na univerzitetni ravni.

Snovalci predloga besedila ZPZPŠ so v preteklem letu aktivno sodelovali s predstavniki Vlade RS in ministerstev, z željo čimprejšnje implementacije le tega. Na žalost besedilo predloga, zaradi nezaupnice vladi, še ni prispelo do Državnega zbora.

Pri nas prav tako ni sistemsko urejenega tako imenovanega študija na daljavo, na univerzitetni ravni, namenjenega profesionalnim športnikom. Prav zato se je veliko športnikov prisiljenih odpovedati študiju ali pa se za tega odločijo v tujini. V zadnjem letu se je tako sedem profesonalnih nogometašev odločilo, da študij nadaljuje na Danskem, kjer je sistem študija na daljavo urejen in celo brezplačen.

Želja predstavnikov SŠS in SPINS je predvsem čim hitrejša implementacija projektov, kar bi posledično omogočilo delno sistemsko ureditev statusa športnikov ter organiziranosti področja športa v R Sloveniji.

Prav zato so bili opravljeni obiski pri predsedniku istoimenske liste, gospodu Zoranu Jankoviću, ki je dal popolno podporo predstavljenim projektom in pri dr. Milanu Zveru, evropskemu poslancu, ki pa je vsebine podprl načelno, z željo po nadaljnjih, konkretnejših, razgovorih po končanih volitvah.

 

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji