Novice

< nazaj

Nogometaši 1. SNL začeli z glasovanjem za najboljšo enajsterico sveta FIFA FIFPro WORLD11 2017

Datum: 6.9.2017
Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPro, v sodelovanju z svetovno nogometno zvezo FIFA, že več kot desetletje s pomočjo svojih članov izbira najboljše nogometaše sveta FIFA FIFPro WORLD11. V 76 držav je bilo poslanih več kot 60.000 glasovnic.

Nogometaši v okviru glasovanja določijo enega vratarja, 4 obrambne igralce, 3 zvezne igralce in 3 napadalce, ki tvorijo najboljših enajst nogometašev na planetu.
 Razglasitev najboljših bo letos na pobudo FIFA potekala v mesecu oktobru, v Londonu.  

Kakšen mesec pred tem bo FIFPro sporočil imena 55 nogometašev, ki so prejeli največ glasov in se uvrstili na ožji seznam favoritov za uvrstitev med prestižno in po mnenju nogometašev najbolj kvalitetno enajsterico sveta FIFA FIFPro WORLD11 za leto 2017.
 
Glasovanje bodo tudi tokrat opravili nogometaši 1. SNL. Svoje glasovnice so že oddali nogomeaši NK Maribor, NK Rudar Velenje, NK Krško, ND Gorica, NK Celje, NK Triglav Kranj, sledili pa jim bodo kolegi iz ostalih prvoligaških klubov. Prav tako bodo v glasovanje vključeni nogometaši 2. SNL, ki jih bodo predstavniki sindikata obiskali v prihajajočih tednih.

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji