Novice

< nazaj

FIFA FIFPro World11 2017

Datum: 23.10.2017
Pri glasovanju za najboljšo enajsterico FIFA FIFPro World11 2017, je sodelovalo nekaj več kot 26.500 profesionalnih nogometašev iz 71 držav sveta, največ doslej, med njimi tudi skoraj 400 nogometašev v Sloveniji, članov SPINS.  Kot zanimivost naj omenimo, da so kar v 7 državah zadeli zmagovalno enajsterico večera.
Najbolj prestižne nagrade, o katerih odločajo nogometaši sami, so bile letos prvič podeljene na slavnostni prireditvi v Londonu. 
 
Nogometaši so odločili, da najboljšo enajsterico sveta za leto 2017, FIFA FIFPro World11 2017, sestavljajo:
 
VRATAR
- GIANLUIGI BUFFON (Italija, FC Juventus)

OBRAMBNI IGRALCI
- SERGIO RAMOS (Španija, Real Madrid CF)
- LEONARDO BONUCCI (Italija, FC Juventus/AC Milan)
- DANI ALVES (Brazilija, FC Juventus/PSG)
- MARCELO (Brazilija, Real Madrid CF)
 
VEZNI IGRALCI
- ANDRÉS INIESTA (Španija, FC Barcelona)
- LUKA MODRIĆ (Hrvaška, Real Madrid CF)
- TONI KROOS (Nemčija, Real Madrid CF)
 
NAPADALCI
- NEYMAR(Brazilija, FC Barcelona/PSG)
- LIONEL MESSI (Argentina, FC Barcelona)
- CRISTIANO RONALDO (Portugalska, Real Madrid CF)
 
Zmagovalca prireditve sta vsekakor Cristiano Ronaldo in Lionel Messi, ki sta se v najboljšo enajsterico sveta uvrstila že enajstič zapored (2007-2017). Andres Iniesta je na večni lestvici tretji, saj se je med najboljše uvrstil že devetič. Sledi mu Sergio Ramos. Tretjič zapored je med enajstimi najboljšimi nogometaši sveta tudi Hrvat Luka Modrić, medtem ko se je Leonardo Bonucci med najboljših enajst uvrstil prvič.

Spodaj med slikovnim gradivom si lahko ogledate tudi najboljšo enajsterico sveta po okusu nogometašev v Sloveniji, ki so na mesto najboljšega vratarja postavili koga drugega kot Jana Oblaka, čuvaja mreže španskega Atletica iz Madrida.  Sicer je Jan skupno končal v peti enajsterici.

Najbolj prestižno nagrado večera je, po pričakovanju mnogih, ponovno osvojil Cristiano Ronaldo. Za najboljšo nogometašico je bila izbrana Nizozemka Lieke Martens. Za najboljšega trenerja moške ekipe je bil izbran Zinedine Zidane, za trenerko ženske ekipe pa selektorka Nizozemske, Sarina Wiegman.

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji